FE Berlijn: een-twee voor Jaguar

DoorMatthias Hautekiet

22 april 2023

De eerste race van het weekend in Berlijn was een spektakel race. Uiteindelijk is het Jaguar die met Mitch Evans en Sam Bird met de overwinning gaan lopen. Maximilian Günther (Maserati) vult het podium aan. Stoffel Vandoorne (DS) haalde het einde van de race niet door een incident met Dan Ticktum (NIO 333).

In de eerste rondes van de race moest Buemi (Envision) zijn leidersplaats al meteen afgeven aan Ticktum. Na meerdere wissels aan de top komt zelf Vandoorne even aan de leiding te staan. Mortara gaat er in de tiende ronde voorbij, waarna een botsing tussen Camara (NIO 333) en Rast (McLaren) de safety car op de baan roept. Net daarvoor namen Vandoorne en Ticktum nog hun attack mode, die hierdoor waardeloos wordt.

Na de herstart ontstaat er een gevecht tussen Evans, Bird, Günther en Buemi die tot het einde van de race blijft duren. Ook Vandoorne blijft zich mengen. Onze landgenoot heeft echter pech wanneer hij tussen de muur en de wagen van Ticktum terecht komt. Beide rijders moeten opgeven en de safety car leidt wederom. Bij de tweede herstart blijft het gevecht tussen de top vier verdergaan, waarbij wederom meerdere rijders kort de wedstrijd leiden. Maar liefst acht rijders reden op een gegeven moment vooraan. Uiteindelijk is het dus Mitch Evans die als eerste over de eindmeet komt.

Het kampioenschap

In het kampioenschap blijft Pascal Wehrlein (Porsche) leiden met 94 punten. Cassidy (Envision) en Vergne (DS) stijgen beide een plaatsje en staan nu tweede en derde met 71 en 66 punten. Vandoorne staat twaalfde met 22 punten. Bij de teams is het dan weer Porsche die leidt met 152 punten. Envision (128) en Jaguar (126 punten) strijden om plaats twee en drie.

Morgen gaan we opnieuw racen om 15 uur, maar eerste krijgen we nog een trainingssessie om 8u10 voorgeschoteld. De kwalificaties volgen dan om 10u40.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!