WEC Spa: opnieuw topweekend voor Toyota

DoorMatthias Hautekiet

29 april 2023

Foto © Jens Mommens

Toyota won tijdens de 6 Uur van Spa-Francorchamps overtuigd de derde manche van het Word Endurance Chamionship. Voor de nr. 7 GR010 van Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez is het reeds de tweede overwinning dit seizoen. De zusterwagen nr. 8 van Buemi, Hartley en Hirakawa finishte als tweede. Brons was voor de nr. 51 Ferrari van Pier Guid, Calado en Giovinazzi.

De start van de wedstrijd verliep moeilijk voor de teams. De weersomstandigheden zorgden ervoor dat ze amper grip hadden op de koude banden, maar al snel bleken de slicks zichzelf te bewijzen. Toyota kon quasi de hele wedstrijd domineren. Vooral de prestatie van de nr. 8 is hier indrukwekkend, als je weet dat ze zo goed als achteraan zijn gestart. De 6 Uur van Spa verliep echter niet zonder incidenten. Onder meer Ferrari, Porsche en Cadillac verloren een wagen in de hypercar-klasse.

In de LMP2 klasse won WRT de thuisrace met de nr. 41 van Louis Delatraz, Robert Kubica en Rui Andrade. Aan de eindmeet volgt de nr. 23 van United Autosport (Blomqvist, Jarvis, Pierson) met zes seconden achterstand. De nr. 34 van Inter Europol (Costa, Scherer, Smiechowski) eindigde als derde.

Tenslotte gaat de overwinning in de GTE Am klasse naar de Ferrari nr. 83 van Alessio Rovera, Lilou Wadoux en Luis Perez Companc. Zij haalden het voor de Corvette nr. 33(Catsburg, Keating, Varronne) en de Aston Martin nr. 25 van Dinan, Eastwood, Harthy).

De volledige uitslag van de race kan u hieronder bekijken.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!