FE Monaco: Evans en Günther snelste tijdens vrije trainingen

DoorMatthias Hautekiet

6 mei 2023

Foto’s © Jens Mommens

Mitch Evans (Jaguar) en Maximilian Günther (Maserati) zetten de snelste tijd neer tijdens de eerste en tweede vrije training in Monaco. Het tempo ligt alvast hoog onder de opkomende zon. Al lijken sommige rijders in het Prinsdom nog te moeten wennen aan het extra vermogen van de Gen3.

Tijdens de eerste vrije training was het Mitch Evans die de snelste tijd neerzette (1:30.361). Vandoorne (DS) volgt op 0.126 seconden (1:30.487). De top vijf wordt verder aangevuld door Günther (1:30.630), Mortara (Maserati – 1:30.655) en Vergne (DS – 1:30.664). De Stellantis teams zijn duidelijk goed op weg om punten te scoren dit weekend. De sessie verliep rustig, al leken meerdere rijders last te hebben om de juiste balans te vinden bij het remmen.

Günther topt tweede vrije training

De Maserati-rijder die eerder nog een tweede tijd neerzette, deed er nog een schepje bovenop. Zijn tijd van 1:29.269 is meer dan een halve seconde sneller dan de snelste tijd vorig jaar. Het verschil in pace tussen de Gen2 en Gen3 is dus duidelijk merkbaar! De 1:29.276 van Mitch Evans bezorgt hem een tweede stek in het klassement. Jake Dennis (Andretti) eindigde als derde met 1:29.413. Opnieuw zien we Vandoorne de top vijf binnensluipen. Al moet hij “genoegen nemen” met p5. Hier moet hij Sérgio Sette Câmara in de NIO voorlaten.

Uitslag vrije trainingen

De kwalificaties volgen om 10u40, waarna de 2023 Monaco E-Prix om 15u04 zal starten.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!