FE Monaco: twee op een rij voor Nick Cassidy

DoorMatthias Hautekiet

6 mei 2023

Foto © Jens Mommens

Nick Cassidy (Envision) heeft de negende ronde van het 2023 ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap gewonnen. De Nieuw-Zeelander kwam al vroeg in de race in het gevecht aansluiten en wist, ondanks hevige gevechten met zijn landgenoot Mitch Evans (Jaguar) te winnen. Die laatste finishte als tweede. Jake Dennis (Andretti) behaalt brons. Vandoorne (DS) eindigt binnen de punten op de negende stek.

Cassidy startte op de negende plek, maar wist zich al snel in de race naar de top vier op te werken. Hier vocht hij met Mitch Evans, Jake Dennis en Sacha Fenestraz (Nissan). Hier werden we getrakteerd op enkele mooie inhaalbewegingen. Het fenomeen dat niemand wil leiden tijdens een race leek vandaag afwezig. Jake Hughes (McLaren) startte vanop pole positie, maar zakte al snel wat terug en moet genoegen nemen met een vijfde plaats.

DS Penske is terug

Het DS Penske team lijkt terug te zijn. Nadat beide rijders achteraan de grid moesten starten, wisten ze al snel op te schuiven in het veld. Jean-Éric Vergne eindigt als zevende. Stoffel Vandoorne sprokkelt ook deze week enkele punten op door zijn negende plaats.

De eerste safety car van de race werd veroorzaakt door Günther en Ticktum. De Maserati-rijder wou Tickum inhalen, maar die sluit de door waardoor Günther op hem inrijdt en hij zijn wagen op de baan moet achterlaten. Helaas eindigden we ook onder een safety car, door een incident tussen Sam Bird (Jaguar) en Nico Müller (Abt Cupra). Die laatste blijft stilstaan net na de eerste bocht.

Het kampioenschap

Dankzij zijn overwinning neemt Nick Cassidy het kampioenschap over van Pascal Wehrlein (Porsche), die vandaag geen punten kon scoren. De Envision-rijder neemt meteen ook een voorsprong van 20 punten. Wehrlein staat dus tweede met 101 punten op zijn naam. Jake Dennis mag ook hier de bronzen medaille voorlopig op zijn naam schrijven met 96 punten. Onze landgenoot, Vandoorne, blijft elfde met 28 punten.

Ook bij de teams neemt Envision (182 punten) de leiding over van Porsche (168 punten). Jaguar blijft derde en met 157 punten.

De rijders krijgen nu vier weken rust. Op 2 en 3 juni zakken we af naar Jakarta voor de tiende en elfde ronde van het seizoen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!