UZE maakt gebruik van deelwagens Green Mobility eenvoudiger

DoorMatthias Hautekiet

8 mei 2023

Foto © UZE

Vandaag kondigen UZE en Green Mobility hun revolutionaire samenwerking in Antwerpen aan. En daar heb jij als eindgebruiker veel aan. Dit partnerschap zorgt er niet alleen voor dat het voor Green Mobility eenvoudiger wordt om hun wagenpark te beheren, maar ook jij als deelwagen gebruiker kan binnenkort eender waar in de stad je wagen parkeren.

UZE is het eerste bedrijf in België dat “charging as a service” aanbiedt. Zij brengen de laadpaal naar de wagen en laden in amper 40 minuten 200km bij. Hierdoor maakt het niet meer uit waar je de Green Mobility-auto’s parkeert. Na gebruik kan je de wagen gewoon parkeren, waarna UZE de wagens komt opladen. Hierdoor zijn deze sneller terug beschikbaar voor de volgende gebruiker. De reeds bestaande infrastructuur in de binnenstad blijft zo beschikbaar voor privé-gebruikers.

Meer ruimte voor bewoners

Deze unieke samenwerking zorgt ervoor dat de stad een oplossing heeft voor het tekort aan publieke laadpalen. De bestaande infrastructuur wordt ontlast, waardoor buurtbewoners meer garanties krijgen op een beschikbare laadpaal. Een situatie waar iedereen alleen maar voordeel bij heeft.

“Antwerpen werkt voor laadinfrastructuur volgens het principe ‘paal volgt wagen’. Wat we zeker willen vermijden, is een wildgroei van laadpalen, dat zou immers enkel weerstand oproepen. UZE en Green Mobility spelen dus slim in op ons beleid. Slimme ondernemers voelen zich thuis in een slimme stad.”

Koen Kennis – Schepen voor mobiliteit in Antwerpen

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!