Jamie Reigle wordt vervangen als Formula E CEO

DoorMatthias Hautekiet

16 mei 2023

Foto © Jens Mommens / Momenol Images

Jamie Reigle zal na dit seizoen vervangen worden als Formula E CEO. Naar de reden van zijn vertrek, al dan niet vrijwillig, is het gissen. Voor zijn opvolger circuleren er twee namen. Reigle vervoegde het kampioenschap drieënhalf jaar geleden, toen oprichter Alejandro Agag een stap opzij zette. Hij loodste het elektrische kampioenschap doorheen de covid pandemie en lanceerde de nieuwe Gen3 wagen. Ook de goedgevulde kalender voor het huidige seizoen, met heel wat nieuwe locaties, is aan hem te danken. Tenslotte bracht hij de befaamde “budget-cap” naar de Formula E. Iets wat meerdere teams kunnen smaken omdat het gelijke kansen brengt.

Zijn tijd binnen de Formula E verliep echter niet van een leien dakje. Zo ging de Vancouver E-Prix in 2022 niet door en werd de Seoul E-Prix na slechts één race al verbannen naar de prullenmand. Daarnaast krijgt de organisatie veel kritiek van de teams uit, door de aanhoudende problemen met reserveonderdelen. Zo is het reservechassis pas beschikbaar sinds het raceweekend in Berlijn.

Mogelijke opvolgers

Voor mogelijke opvolgers wordt gekeken naar Liberty Global, dat naar schatting een derde van de aandelen bezit. Hier komen twee namen bovendrijven; Andrea Salvato en Jeff Dodds. Salvato is Uitvoerend Vice-President en Hoofd Ontwikkeling bij Liberty Global en zit reeds in de Formula E board. Al lijkt de functie eerder weggelegd te zijn voor Dodds. Hij kondigde een tweetal weken geleden aan dat hij zijn functie bij het Britse Virgin Media O2, ook eigendom van Liberty Global, zal neerleggen om ergens anders als CEO aan de slag te gaan. Over enkele weken volgt de officiële aankondiging.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!