20 gloednieuwe auto’s voor technische scholen

DoorJens Mommens

26 mei 2023

BMW Group Belux schenkt liefst 20 gloednieuwe BMW’s en MINI’s aan technische scholen over de Belux. De auto’s, samen goed voor een cataloguswaarde van ruim 1,3 miljoen euro, vinden op die manier hun weg naar klaslokalen en zorgen ervoor dat kandidaat-technici kunnen werken met de nieuwste en meest duurzame technologie.

Op vrijdag 26 mei ontving BMW Group Belux bezoek van de directies van 20 Belgische en Luxemburgse technische scholen. Zij mochten de sleutels ophalen van hun gloednieuwe BMW of MINI. De auto’s, van een kleine sportieve MINI John Cooper Works tot een luxueuze BMW M760i, zijn samen goed voor een cataloguswaarde van exact 1.383.372 euro. Met de donaties van de voorbije 3 jaren cumuleert BMW een mooi aantal van 50 gedoneerde auto’s.

‘We schenken die auto’s niet zomaar als klassieke liefdadigheid’, stelt Technical Training Responsible & Account Manager Charles Deboeck. ‘Het gaat om een win-win: onze dealers, die ook mee investeren aan het project, kunnen zo stagiairs en toekomstige collega’s recruteren die op de hoogte zijn van de jongste stand van zaken op technologisch vlak. De samenwerking gaat dan ook veel verder dan het louter schenken van een auto. Zo krijgen de scholen bijvoorbeeld ook toegang tot de BMW-diagnosesoftware. Op die manier spelen we onze maatschappelijke rol als grootste automerk in België, en werken we ook aan een duurzame opvolging in onze ateliers.’

Het BMW Group Training Center lanceert dit jaar ook een nieuw programma. Tijdens de BMW & MINI Training on Tour zullen de erkende BMW trainers zich verplaatsen naar 11 concessies verspreid over het land om zo leerlingen dichter bij huis op te leiden. In tegenstelling tot het eerdere zomerproject ‘Summer School’ zal de BMW & MINI Training on Tour doorheen het schooljaar plaatsvinden. Het programma wordt verder aangevuld met stages bij de BMW, MINI & BMW Motorrad dealers in de buurt van de scholen en uiteraard met nieuwe BMW, MINI & BMW Motorrad lesauto’s en lesmotoren in de scholen zelf.

(persbericht)

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!