UZA gebruikt eerste elektrische MUG in België

DoorMatthias Hautekiet

30 mei 2023

Foto © UZA

De eerste volledige elektrische MUG in België is een feit. Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) neemt vanaf vandaag hun nieuwe MUG in gebruik. Het is een nieuwe stap in de vergroening van het ziekenhuis. Voor deze nieuwe mug koos het UZA voor de Mercedes EQV.

Voor de aanschaf van de nieuwe MUG ging een grondig marktonderzoek vooraf, aldus het UZA. Ook hybride voertuigen werden overwogen, maar die waren te zwaar en minder windbaar dan hun volledig elektrische tegenhangers. Na een grondige test door Priodrive werd de Mercedes EQV als meest geschikt bevonden. Deze biedt voldoende ruimte voor een arts, verpleegkundige, twee studenten en 300 kg aan urgentiemateriaal en kan snel terug optrekken na een druk kruispunt. Om alles veilig te laten verlopen, krijgt het personeel een opleiding elektrisch prioritair rijden en wordt gebruik gemaakt van AI aan boord om het rijgedrag te interpreteren en te beoordelen.

De EQV heeft een rijbereik rond de 350 km, wat genoeg is voor de gemiddeld 4 interventies per dag in ondermeer, Edegem, Kontich, Aartselaar, Hemiksem, Schelle Niel en Boom. Zeker in combinatie met de nieuwe laadpaal die aan de spoeddienst is geïnstalleerd.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!