FE Jakarta: Stoffel Vandoorne geeft uitleg na de race

DoorJens Mommens

4 juni 2023

Het was voor landgenoot Stoffel Vandoorne (DS) geen gemakkelijke tweede race in Jakarta. Hij begon goed met een degelijke start en goed energiemanagement. Echter, door een aanrijding buiten beeld met een andere wagen is de ophanging beschadigd geraakt. Op de kop toe viel dan ook nog eens het radiocontact met het team weg. Een pechdag voor Vandoorne, maar wel nog een negende plaats ondanks de problemen.

“Het was een moeilijke dag voor ons. Ik denk dat we het echt wel verdiend hadden om op het podium te staan, maar uiteindelijk moesten we genoegen nemen met een negende plaats. We hadden een goede start en kozen ervoor om de Attack Mode op de juiste momenten te gebruiken. Het team heeft heel goed werk geleverd met de strategie. Tegen het einde van de race verloor ik wat vertrouwen bij het aanremmen door een probleem met de ophanging. Dat werd veroorzaakt door contact met een andere rijder en ik kreeg dat vertrouwen nooit helemaal terug. Uiteindelijk heb ik er gewoon alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat ik de wagen toch in de punten naar huis kon brengen en dat is wat ik heb bereikt: twee punten voor een negende plaats.”

Stoffel Vandoorne, regerend Formule E-kampioen

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!