Cowboy integreert Google Maps in cockpit-app

DoorMatthias Hautekiet

17 juni 2023

Cowboy heeft een nieuwe feature toegevoegd aan hun cockpit. Sinds enkele dagen is Google Maps volledig geïntegreerd in de Cowboy-app. De functie is beschikbaar na update van de applicatie en is compatibel met alle E-Bikes van het merk.

Foto © Cowboy

Fietsen met een slechte navigatie, je kent het wel, is voortaan verleden tijd bij Cowboy. De premium E-Bike constructeur zegt vaarwel tegen hun eigen systeem en gaat met Google samenwerken om het leven van menig rijder nog eenvoudiger te maken. Naast navigeren via Google Maps krijg je meteen ook je snelheid, batterijpercentage en verwachte range te zien. Tijdens het inplannen van je route wordt meteen ook je range bij aankomst vermeld, dankzij een goed integratie met het Cowboy-ecosysteem. De route die je zal volgen zou ook volledige geschikt moeten zijn voor fietsers. Hier blijft het echter niet bij. De samenwerking tussen Google en Cowboy wordt verder uitgewerkt en daar zullen we in de herfst van 2023 de vruchten van plukken, aldus het merk.

Om de visie die we hebben voor onze app en rijervaring in stand te houden, is het essentieel dat we samenwerken met de beste partners en als het op navigatie aankomt, is dat het Google Maps Platform. Door onze ervaring te combineren met de mogelijkheden van het Google Maps Platform hopen we één missie te bereiken: het verbeteren van de ervaring van fietsers in de stad.

Tanguy Goretti, Co-Founder, and CTO

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!