Belgische Specter lanceert Long Range variant

DoorMatthias Hautekiet

23 juni 2023

Zes maanden na de lancering van Specter komt de Belgische E-Bike bouwer met een Long Range variant van de Specter 1. Hiermee verhoogt het bedrijf uit Gent niet alleen het bereik naar 170 km, maar wordt er ook een tweede motor toegevoegd voor nog meer vermogen.

Net zoals de Specter 1 is de Long Range zo goed als volledig uit carbon vervaardigd. Dankzij het lichte, maar stevige kader, de zadelpen en het stuur uit koolstofvezel weegt de Long Range variant 26,2 kg. Ondanks de grotere accu en extra motor is deze dus amper 6,4 kg zwaarder (heet gewone model weegt 19,8 kg). De batterij is uitgebreid van 75 Wh naar 1.200 Wh, waardoor het bereik van 65 km naar 170 km werd vergroot. Een theoretische toename van 66%. De stress, afhankelijk van de gekozen rijmodus, om lange afstanden te kunnen afleggen wordt zo drastisch verlaagd.

Naast het extra rijbereik voegt Specter ook een nieuwe motor met 35 Nm koppel op de vooras toe. In combinatie met de 110 Nm sterke middenmotor bereik je de maximumsnelheid van 45 km/h nog sneller en kan je deze ook langer aanhouden. De E-Bike is zo ingesteld dat dat de motorische kracht vooral op het achterwiel inwerkt, voor een dynamische rijstijl.

Ook bestaande klanten profiteren

Ook de huidige klanten van Specter kunnen meegenieten van de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Zo krijgen alle speedpedelecs een gratis over-the-air update waarbij de Spotify app in de ingebouwde cockpit wordt geïntegreerd. Hierdoor kan je tijdens het rijden, bladeren door je favoriete muziek. Daarnaast kunnen sportievelingen ervoor kiezen om de automatische Enviolo naafversnelling in een manuele stad te zetten.

De Specter 1 Long Range is beschikbaar vanaf € 10.690. Ook de Specter 1 blijft beschikbaar vanaf € 8.990. Huidige klanten kunnen voor € 1.000 hun speedpedelec laten upgraden. Brengen ze een nieuwe klant aan, dan is deze ombouw volledig gratis.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!