FE Portland: Nick Cassidy wint voor de derde keer dit seizoen

DoorMatthias Hautekiet

25 juni 2023

Nick Cassidy (Envision) wint de 2023 Portland E-Prix. Het is al de derde overwinning dit seizoen voor de Nieuw-Zeelander. Cassidy startte vanop de tiende plaats, maar kwam net na de eerste safetycar de top drie binnen. Polesitter Jake Dennis (Andretti) finisht als tweede. De derde plaats is voor António Félix da Costa (Porsche).

Na vijf ronden in de race kregen we de safetycar een eerste keer te zien. Roberto Merhi (Mahindra) viel stil vlak voor de attack mode zone, waarna de marshals hem moesten takelen. Twee ronden na de herstart volgde alweer een tweede safetycar. Deze keer was Nico Müller de schuldige. De Abt Cupra rijder ging de muur in bij bocht negen. Müller rapporteert dat zijn remmen het niet meer deden.

De beide DS-wagens die vanuit de pit moesten starten, toonden heel wat pace tijdens de race. Vergne wist zich zelf op te werken naar de vierde plek, maar verbruikte hiervoor te veel energie. De Fransman zakte hierna weg in het veld en finisht al twaalfde. Zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne volgt op de dertiende plaats.

Het kampioenschap

Dankzij zijn pole positie en een tweede plek op het podium neemt Jake Dennis de leiding in het kampioenschap over van Pascal Wehrlein (Porsche). De Andretti-rijder heeft met 154 punten één puntje meer dan Nick Cassidy die tweede staat. Wehrlein staat derde met 136 punten. Vandoorne blijft elfde met 42 punten.

Bij de teams blijft Porsche nipt leiden met 229 punten, maar Envision reduceert het verschil tot amper vier punten. Jaguar staat derde met 190 punten.

Met deze twaalfde E-Prix achter de rug nadert het seizoen zijn grote finale. Er wordt op 15 en 16 juli nog twee keer geracet in Rome, waarna de tweede wereldkampioen wordt gekroond op 29 en 30 juli in Londen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!