In primeur: Cowboy Cruiser getest

DoorRedactie

2 juli 2023
Cowboy Cruiser

Na de grote successen van de vorige modellen laat Cowboy nog maar eens zien dat het luistert naar de feedback van de klanten. Na de Cowboy 4 (Classic) en het Step-Through (ST) model is er nu ook de Cowboy Cruiser. Een gestroomlijnde herenfiets met een rechtere zithouding.

Net zoals de Classic heeft een Cruiser een gestroomlijnd en strak design. De lasnaden zijn nog steeds mooi afgevlakt, en de remkabels zo goed als volledig weggewerkt. De grootste verschillen zitten dan ook in het zadel en het stuur. De stuurpen werd iets verhoogd en voorzien van een gebogen stuur. Hierdoor zit je een stuk rechter dan op het Classic model. Vooral in het drukke stadsverkeer van een grootstad als Brussel is deze rechtere “Nederlandse” zithouding meer dan welkom. Het zadel is hetzelfde bredere model dat beschikbaar is op de ST modellen.

In lijn met de andere modellen beschikt deze over een uitneembare batterij van 360 Wh. Al bij het vertrekken, valt je meteen de kracht van de adaptieve motor (45 Nm) op. Maar ook in de eco-modus geeft deze nog meer dan voldoende kracht om een comfortabele fietsrit te garanderen. De Cowboy heeft een zeer stabiele wegligging. Ondanks het ontbreken van versnellingen slaagt de AdaptivePower-technologie er toch in om een natuurlijke fietservaring te garanderen. Ook bergop blijft deze E-Bike voldoende krachtig, al moet je zelf wel nog wat moeite doen. Dit is trouwens ook ingebakken in de identiteit van Cowboy. Als je fietst, ben je sportief bezig. Anders kun je beter een brommer kopen volgens het merk. Het bereik ligt tussen de 40 en 80 km, afhankelijk van de rijomstandigheden.

Hoogtechnologisch

Je smartphone, die je met de geïntegreerde Quad Lock-aansluiting vastmaakt, blijft bruikbaar in alle omstandigheden door de ingebouwde demping. De app of cockpit zoals Cowboy het zelf noemt, is eerder basic, maar alle functies zijn aanwezig. Een kwestie van less is more zeg maar. Vooral de geïntegreerde Google Maps is een handige feature. Deze lijkt ook volledig geoptimaliseerd te zijn om de beste route voor fietsers te kiezen. Ook krijg je bij het instellen van je route krijg meteen een schatting van je batterijpercentage bij aankomst en bij terugkeren.

De Cowboy Cruiser is beschikbaar vanaf € 2.990. Hiervoor krijg je een draadloze telefoonoplader in de cockpit die continu toegang tot de Cowboy app mogelijk maakt, een verwijderbare accu, een carbon aandrijfriem, spatborden en lekbestendige 47 mm Cowboy custom banden. De E-Bike is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren die we kennen van de Cruiser ST.

Cowboy Cruiser

EV-olution.be

De Cowboy Cruiser is een Belgische urban e-bike die strakke lijnen combineert met een comfortabele rechte zithouding.
Batterij / bereik
Connectiviteit
Design
Ondersteuning
Prijs-kwaliteitsverhouding
Service (onderhoud en herstelling)

Totaal

De Cowboy Cruiser is een moderne e-bike voor zij die graag willen pronken met een prachtige fiets. De e-bike is vooral ontwikkeld voor een gebruik in de stad, waar je constant moet versnellen en vertragen.

4

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!