FE Rome: de top drie aan het woord

DoorMatthias Hautekiet

15 juli 2023

Na een slopende eerste Rome E-Prix vertelt de top drie over hun race. Lees hier het verslag van Mitch Evans, Nick Cassidy en Maximilian Günther.

Foto © Momenol Images / Jens Mommens

Mitch Evans – Jaguar

“Het is een fantastisch gevoel om hier voor de derde keer op rij te winnen. Daarnaast wist ik ook mijn punten te maximaliseren door de polepositie en de snelste race ronde te bemachtigen. Door de rode vlag was het een extra zware race vandaag, of eigenlijk twee zware races. Bij de herstart moest ik ondanks de slopende hitte gefocussed zijn en mijn energielevels in het oog houden. Gelukkig had ik veel vertrouwen in de wagen. Zelfst toen ik mijn tweede attack mode miste, wist ik dat ik nog kon winnen. We mogen nu vooral niet te euforisch worden. Alle teams hebben nu veel data over de Gen3 wagen in Rome. De kwalificatie morgen wordt dus extra belangrijk.”

Nick Cassidy – Envision

“Ik ben heel tevreden met deze tweede plaats. Het was een lastige race in deze hitte, maar onze strategie draaide positief uit. Enkel de late attack mode was niet gepland, maar ik volgde gewoon de race en voelde zelf aan wanneer het moment daar was om deze te nemen. Er zijn vandaag belangrijke punten voor het kampioenschap gescoord, maar er zijn nog drie races te gaan. We moeten nu verderbouwen op dit momentum, want alles is nog mogelijk in deze raceklasse. Morgen wordt vooral de kwalificatie beter dan vandaag. Ik moet gewoon voor Mitch (Evans) eindigigen.”

Maximilian Günther – Maserati

“Deze derde plaats voelt erg goed. Ik ben vooral blij dat ik de vele Italiaanse fans hun overwinning heb kunnen geven. Italianen zijn als geen ander gepassioneerd door motorsport, dus deze podiumplaats zorgt dan ook voor extra emoties. Deze derde plaats haalden we zeker niet met de vingers in de neus. Het was al een moeilijk weekend en ook vandaag hadden we nog heel wat problemen. De problemen achtervolgen ons eigenlijk al heel het seizoen, maar gelukkig blijven we altijd doorzetten en geloven in onszelf. Daardoor kunnen we deze dan ook snel oplossen met deze podiumplaats als resultaat. We moeten nu alles op alles zetten en hopen dat we het morgen nog beter zullen doen.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!