FE Rome: de top drie aan het woord na de tweede racedag

DoorMatthias Hautekiet

16 juli 2023

De tweede racedag in Rome verliep heel wat rustiger dan de race van gisteren. Desondanks werden fans wereldwijd getrakteerd op heel wat actie. Jake Dennis (Andretti) startte vanop pole en wist zijn leiderschapspositie de hele race te bewaren. Norman Nato scoorde dan weer het eerste podium voor Nissan sinds hun komst in het kampioenschap. Sam Bird (Jaguar) eindigde als derde nadat hij gisteren de wedstrijd moest staken. Lees hier hun eerste reactie na de race.

Foto © Momenol Images

Jake Dennis – Andretti

“De overwinning van vandaag komt geheel onverwacht. Tijdens de eerste race misten we door problemen heel wat pace, maar de wagen is nu gewoon fantastisch. Ik ben dan ook heel erg trots op het werk dat het team afgelopen nacht heeft verricht. Het was een goede race vandaag en onze strategie pakte positief uit. Ons plan om Norman wat ruimte te laten om te verdedigen tegenover Sam was een slimme beslissing. Zo kon ook ik wat energie sparen. Nu is het vooral uitkijken naar de finale in Londen. Ik ben er alvast klaar voor. We verwachten dat de Jaguars opnieuw snel zullen zijn, maar als we ons huiswerk maken kunnen we het kampioenschap zeker winnen”.

Norman Nato – Nissan

“We zijn hier om te winnen en sinds augustus vorig jaar hebben we al een immense progressie geboekt. Dat we nu ons allereerste podium behalen als team is een niet te beschrijven gevoel. Het team heeft geweldig werk geleverd en ons doorzettingsvermogen het afgelopen jaar begint eindelijk te lonen.”

Sam Bird – Jaguar

Dit podium is een mirakel na de zware crash van gisteren. Er was gewoon geen wagen meer om te repareren. Dat we hier nu staan is volledig te danken aan het fantastische werk van het team. Ik denk dat de organisatie wel even moet kijken naar die zesde en zevende bocht. Deze zijn heel uitdagend en zoniet gevaarlijk voor deze snellere Gen3-wagen en stijvere Hankook banden. Vandaag ben ik vooral opgelocht dat ik kon uitrijden en punten scoren voor het belangrijke teamskampioenschap. Er zat misschien nog meer in, maar dan zou ik te veel risico’s moeten nemen hebben en misschien het einde niet gehaald hebben.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!