Cowboy lanceert met Core een basisversie van hun premium E-Bikes

DoorMatthias Hautekiet

17 juli 2023

Het is duidelijk dat Cowboy het zomerseizoen van 2023 aangrijpt om hun urban E-Bikes een flinke upgrade te geven. In juni startte het bedrijf met de integratie van Google Maps in hun Cockpit app. Begin deze maand lanceerde het Belgische bedrijf de Cowboy Cruiser om een natuurlijkere fietservaring aan te kunnen bieden. Amper twee weken later komt het bedrijf opnieuw met een nieuwigheid. Maak kennis met Core; een basisvariant van hun premium modellen.

Bij de aanschaf van je nieuwe Cowboy E-Bike moet je vanaf vandaag ook kiezen welke variant je wil. Kies je voor de basisversie, Core, dan krijg je niet langer een riem uit carbon meer. De Core-variant (€ 2.490) wordt geleverd met een ketting, die dus meer onderhoud en smering zal nodig hebben, en een meer conventionele Intuitive Power aandrijving. Deze detecteert veranderingen in fietssnelheid en trapkracht en past de ondersteuning van de motor hieraan aan. Daarnaast beschik je over enkele basisfuncties als navigatie in de app en GPS-tracking.

De Core + Connect (€ 2.790) variant biedt je alle opties van de Core aan, aangevuld met de Adaptive Power aandrijving waarvoor Cowboy ondertussen bekend staat. Hiermee beschik je over extra sensoren, waardoor de ondersteuning nog naadlozer wordt afgestemd op je noden. Daarnaast kunnen iPhone gebruikers hun ritten automatisch laten synchroniseren via Apple Health en kan je een Cowboy app installeren op je Apple Watch. Ook crash detectie en andere inventieve softwareopties. Beide Core-versies zijn enkel verkrijgbaar in het zwart.

De laatste en duurste versie is de Performance + Connect (€ 2.990). Hiermee beschik je over alle functies die Cowboy in het gamma heeft. Daarnaast krijg je ook de onderhoudsarme carbon riem, draadloos opladen via de Quadlock aansluiting op het stuur, een LED-indicator op de batterij en een snellere oplader voor die accu. Ook kan je extra keuzestress ervaren doordat deze in vijf verschillende kleuren wordt aangeboden. Deze is verkrijgbaar vanaf € 2.990, althans als je deze voor 1 augustus koopt. Daarna zal je minstens € 3.290 moeten neertellen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!