FE Londen: Dennis, Cassidy en Evans gunnen elkaar de overwinning

DoorMatthias Hautekiet

28 juli 2023

Dit weekend worden de laatste punten van het FIA Formula E Wereldkampioenschap uitgedeeld. De top drie, Jake Dennis (Andretti), Nick Cassidy (Envision) en Mitch Evans (Jaguar) lonken al naar die felbegeerde kampioenenbeker. De drie rijders gunnen elkaar de overwinning, maar ze hebben nog een heel wat werk te verzetten voor de finish vlag valt. Wij spraken hen voor de start van het raceweekend.

Jake Dennis – Andretti

“De voorbije jaren reden we met BMW-Andretti altijd al een goed parcours in Londen en dat zal hopelijk dit seizoen niet anders zijn. We staan niet aan de leiding door puur geluk. Week na week heeft het team ervoor gezorgt dat de wagen er staat. De performance is heel hoog, ik ga dit weekend dan ook ontspannen en vol vertrouwen in. Ik kijk er echt naar uit om straks opnieuw in de wagen te zitten. We zien wel waar we eindigen. Het enige wat we kunnen doen is focussen op de duels en blijven doorzetten tot de laatste seconde op zondag. Wie hier ook het kampioenschap zal winnen, hij is alvast zeker van een fanastische overwinning. Er zijn heel veel fans aanwezig en de sfeer door de speciale lichteffecten is gewoon top!”

Nick Cassidy – Envision

“Het afgelopen seizoen was ik een van de meest consistente rijders. Vooral op persoonlijk vlak ben ik goed geëvolueerd. Ik ben dan ook meer relaxed en beter voorbereid voor het raceweekend. We kunnen beide kampioenschappen nog winnen. Als ik het rijdskampioenschap win, dan volgt het kampioenschap bij de teams. Nu moeten we ons vooral focussen op de twee races dit weekend en dan kijken we zondagavond wel waar we eindigen. Jake en Mitch maken evenveel kans om te winnen. De grootste uitdaging voor ons drie wordt het al dan niet uitblijven van de regen en dat kan ons nog zelf helpen om te winnen.”

Mitch Evans – Jaguar

“Dat we het kampioenschap afsluiten met een double header, betekent dat er veel punten op tafel liggen. Ik moet beide dagen mijn ding en hopen op het beste. Verdedigen ga ik sowieso doen, maar ik moet goed opletten. Het kan, net zoals in Rome, snel verkeerd gaan in dit kampioenschap. We focussen ons nu vooral op de duels. Zodra we deze halen, moet een raceoverwinning zeker mogelijk zijn. Vooral de voorspelde regen kan een spelbreker worden.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!