Onderweg met de Pure Advance+ en Pure Advance Flex

DoorRedactie

13 augustus 2023

Pure Electric, of Pure Scooters in België, werd in 2018 opgericht door de Britse ondernemer Adam Norris. Het bedrijf groeide in geen tijd uit tot een van de grootste Europese fabrikanten van E-Steps. Met de komst van de Advance reeks brengt het merk een revolutie binnen de wereld van de elektrische steps. Wij konden de Advance+ en Advance Flex onderwerpen aan een duurtest.

De komst van de Pure Advance reeks staat gelijk aan een grote revolutie binnen de wereld van de elektrische steps. Voor het eerst beschikt een step over een voorwaartse rijpositie. Het was voor ons wennen om met de voeten naast elkaar te steppen. Maar we moeten toegeven dat deze manier van rijden veel natuurlijker en comfortabeler voor de gewrichten is. Het zwaartepunt ligt nog lager dan bij conventionele modellen, waardoor sturen vanuit de heupen nog eenvoudiger gaat. Het rijden komt dus veel meer in de buurt van rijden met een fiets en net daarom is deze E-Step een ideaal exemplaar om te starten. De step zelf heeft geen schokdemping, maar dat maken de tubeless banden met hoge wangen ruimschoots goed. Dankzij de Pure Control™ stuurdemper worden de meeste trillingen weggefilterd en keert het stuur automatisch terug naar de nulpositie. Ondanks de vele plooibare delen van de Advance en de Advance Flex hebben we geen speling of rammelende onderdelen kunnen ervaren. Een puike prestatie!

Een lichte en wendbare e-step

Met een gewicht van iets meer dan 16 kg, is het geen zwaargewicht. En dat lage gewicht en zwaartepunt voel je ook bij de besturing. Je krijgt een robuuste E-Step, waarmee je in alle weersomstandigheden kan rijden. De step is gemaakt van stevige materialen en brengt je theoretisch 40 tot 50 km ver. Daarnaast beschikt de Pure Advance over een duidelijk scherm waar je de snelheid, inhoud van de batterij, indicators en Drive Mode kan bekijken. Met twee knopjes op het stuur kun je de richtingaanwijzers bedienen die zijn ingebouwd aan het stuur en in de voetsteunen. De step beschikt over drie rijmodi: stapvoets (tot 6km/u), normaal (tot 20km/u) of sport (tot 25km/u). De Pure Scooters komen met een app waarmee je de step een update kan geven, een batterij diagnose kan uitvoeren of de cruisecontrol kan instellen. Tenslotte vind je er ook het bereik terug en kan je de step locken of unlocken met een pincode. Eens alles is ingesteld en up-to-date is, heb je de app eigenlijk niet meer nodig om te rijden.

Technische gegevens

De Pure Advance weegt, ongeacht de variant, iets meer dan 16 kg en is relatief compact op te vouwen. Vooral de inklapbare handvatten zijn zeer handig bij het opbergen van de step in huis of je wagen. Geen gedoe meer dus met in de weg zittende onderdelen. Mag het allemaal nog wat compacter zijn, dan is de Advance Flex een ideale keuze. Je kan deze zeer compact plooien. Ideaal voor op een drukke bus, trein of een studio in de stad zonder in te boeten aan functies of degelijkheid. Hiermee heeft Pure echt nagedacht over de inzet van de E-Step in de mobiliteitsmix. De Pure Advance is beschikbaar in drie modellen: Pure Advance, Pure Advance+ en Pure Advance Flex. Alle drie de modellen zijn verkrijgbaar in loodgrijs of platinumzilver en worden geleverd met tubeless (zoals bij een auto) anti-lekbanden. Ook de rolweerstand is zeer laag. Hierdoor kan je ruim op voorhand al uitbollen, zonder al te veel af te remmen.

De E-Steps zijn rechtstreeks verkrijgbaar via de website van Pure Scooters Belgium of via Fnac en (binnenkort) MediaMarkt.

Pure AdvancePure Advance+Pure Advance Flex
Prijs€ 899.-€ 999.-€ 1.199.-
Bereik40 km50 km40 km
Batterij355 Wh432 Wh355 Wh
Motorvermogen500 W (piek 710 W)500 W (piek 710 W)500 W (piek 710 W)
Opgevouwen afmeting54(H) x 15(B) x 104cm(L)54(H) x 15(B) x 104cm(L)57(H) x 30(B) x 62cm(L)

Pure Advance+ en Pure Advance Flex

EV-olution.be

De Pure Advance reeks betekent een ware revolutie voor de e-step markt, dankzij de unieke houding van de rijder.
Batterij / bereik
Connectiviteit
Design
Gewicht
Stabiliteit en wendbaarheid
Prijs-kwaliteitsverhouding

Totaal

De Pure Advance+ en Pure Advance Flex zijn beide hun geld meer dan waard. Ze zijn het toonbeeld van innovatie en ontwikkeling en laten blijken dat de e-step merkt blijft evolueren.

4

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!