Sam Bird naar NEOM McLaren

DoorMatthias Hautekiet

22 augustus 2023

Het NEOM McLaren Formula E Team is compleet voor het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap. Jake Hughes en Sam Bird zullen samen de papaya-kleuren verdedigen.

Foto © FIA Formula E

Sam Bird maakt de overstap van Jaguar na drie seizoenen voor het team gereden te hebben. De Brit rijdt al mee sinds de allereerste race van dit elektrische kampioenschap en zet nu bij McLaren zijn Formula E carrière verder. Met 26 podia en 11 overwinningen is hij een van de meest succesvolste rijders. Enkel Lucas di Grassi en Sébastien Buemi deden nog beter (beide 13 gouden bekers).

Ik ben ontzettend enthousiast om aan de slag te gaan bij het NEOM McLaren Formula E Team. Het voelt bijzonder om deel uit te maken van een team met een rijke geschiedenis en zoveel prestige als de McLaren Racing-familie. We weten dat er nog werk aan de winkel is in de aanloop naar het tiende seizoen, om ervoor te zorgen dat we uitkomen waar we willen zijn, vooraan in het Formule E-veld. Het voelt geweldig om deel uit te maken van het team en ik kan niet wachten om te beginnen met de voorbereidingen voor het seizoen. Ik ben supergemotiveerd en gedreven om samen met het team succes te boeken in dit tiende seizoen.

Sam Bird

Bird neemt plaats naast Jake Hughes, die nog een jaartje bij McLaren blijft. Hughes, die dit seizoen zijn FE-debuut maakte, heeft er geen al te slecht seizoen opzitten als rookie. Tijdens zijn eerste race in Mexico werd hij meteen vijfde en twee races later in Diriyah haalde hij al zijn eerste pole positie binnen. Jake Hughes eindigde het seizoen als twaalfde in het rijdersklassement. McLaren CEO Zak Brown is alvast tevreden met zijn rijdersduo. Volgens hem is het “een van de sterkste duo’s op de grid”. Hij gelooft er dan ook in dat McLaren het komende seizoen vooraan zal meestrijden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!