Alpine A424 Hypercar legt eerste kilometers af

DoorMatthias Hautekiet

26 augustus 2023

De Alpine A424 Hypercar, die voorgesteld werd tijdens de 24 Hours of Lemans, heeft zijn eerste kilometers op het circuit afgelegd. Alpine is zo opnieuw een stapje dichter bij de start van het FIA World Endurance Championship volgend jaar.

Na een eerste trage ronde begin August is Alpine deze week begonnen aan het echte testwerk. De drie rijders, Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere en Charles Milesi, namen om de beurt plaats achter het stuur van de Alpine A424 Hypercar. Het team legde in één week tijd iets meer van 1.000 kilometer af op het circuit van Le Castellet. Door de hittegolf in Frankrijk werd de wagen al meteen tot het uiterste gedreven. De versnellingsbak, remmen en koelsysteem hebben de test alvast goed doorstaan. Alpine sloot de testweek af zonder grote problemen.

Deze eerste test is het hoogtepunt van maanden werk van de Alpine Racing-teams en onze partners. Onze eerste resultaten zijn bevredigend, met een vrij hoog aantal kilometers dat ons in staat heeft gesteld ons programma stap voor stap uit te voeren. In deze vroege ontwikkelingsstadia zijn de prioriteiten het valideren van de fundamentele systemen en het werken aan de betrouwbaarheid, terwijl we beginnen met het afstellen van het prototype. De coureurs waren best tevreden over de auto, hoewel er een paar moeilijke punten waren, waar we nu al aan werken ter voorbereiding op de volgende tests. Maar we moeten realistisch zijn: het werk is nog maar net begonnen. We hebben nog enorm veel werk te doen in een extreem korte tijdspanne voor onze eerste race.

Bruno Vamin, VP Alpine Motorsports

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!