Oliver Rowland keert terug naar de Formula E

DoorMatthias Hautekiet

30 augustus 2023

Oliver Rowland keert terug naar het FIA Formula E Wereldkampioenschap. Voor het tiende seizoen krijgt hij een zitje bij Nissan, waar hij ook in 2018, 2019 en 2020 al reed.

Oliver Rowland verraste iedereen toen hij eind mei aankondigde te stoppen bij Mahindra. Nu kondigen Nissan en hijzelf aan dat ze voor het tiende seizoen samen voor de punten zullen strijden. Rowland reed in 2018 zijn rookie-seizoen bij Nissan en bleef er ook voor de twee daarop volgende jaren actief. In 2022 maakte hij de overstap naar Mahindra, waar hij dit jaar na een half jaar al de deur dichttrok. Resultaten bleven uit en in 10 van de 24 races haalde hij de eindmeet niet. Sacha Fenestraz blijft bij het team en mag zo Rowland als zijn teamgenoot verwelkomen.

“Ik ben erg enthousiast, het is een beetje een thuiskomst voor mij, terug naar de plek waar ik mijn Formule E-reis begon en waar ik veel succes had,” zei Yorkshireman Rowland. “Het team heeft het afgelopen jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, met steeds betere prestaties. Ik heb er alle vertrouwen in dat Sacha en ik een sterke combinatie zullen vormen, hij toonde ongelooflijke snelheid in zijn eerste seizoen. Ik kijk ernaar uit om weer aan de slag te gaan, klaar om te gaan en kan niet wachten om te zien wat we als team kunnen doen.”

Oliver Rowland

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!