Onderweg met de Ninebot F2 Pro E

DoorRedactie

3 september 2023

Ninebot by Segway is ondertussen een gevestigde waarde in de wereld van de E-Steps. Wereldwijd is het een van de best verkopende merken, althans als je alle kopies en Chinese namaak erbij neemt. Wij konden enkele modellen uit hun gamma testen. De review van de F2 Pro E is de eerste in een hele reeks.

Op het eerste zicht ziet de Ninebot F2 Pro E eruit als eender welke E-Step die tegenwoordig rondrijdt. Wat wel meteen opvalt, is dat de batterij, die zich onder het dek bevindt, erg dun is. Hierdoor weet Ninebot het gewicht te beperken tot 18,5 kg. Met een accucapaciteit van 460 Wh, moet je tot 50 km ver kunnen rijden. Nuja, Ninebot geeft zelf al in dat wat in heel optimale omstandigheden is (persoon van 75 kg, bij 25°C en een gemiddelde snelheid van 16 km/u). In onze test, met een gemiddelde snelheid van 25 km/u, lag het bereik rond de 30 km. Ideaal dus voor het dagelijkse woon-werkverkeer. De F2 Pro heeft daarnaast ook een goede wegligging. Daar zorgt ook het best hoge stuur (1m) voor. Verder heb je op dat stuur nog voldoende ruimte voor accessoires zoals een gsm-houder. Ook aan de veiligheid werd gedacht, met een elektronische claxon en pinkers die je intuïtief bedient met je linkerhand.

Motor van 900 W

De Ninebot F2 Pro E is met zijn motor met een piekvermogen van 900 W best ook krachtig te noemen. De maximumsnelheid van 25 km/u, heb je dan ook snel bereikt. Heuvels tot 22% vormen geen probleem voor deze E-Step. De nieuwste steps van Segway beschikken trouwens ook over tractie controle voor een verhoogde grip op grindpaden of gladde wegen. Deze step is dan ook best wendbaar op diverse ondergronden. Daar draagt de vering vooraan zeker bij toe. Tenslotte beschikt de Ninebot F2 Pro over 10” tubeless banden die mee zorgen voor een comfortabele rit. Zoals bij elke step tegenwoordig heb je een bluetooth-app waar je je step kan ontgrendelen, het batterijniveau kan nakijken en de nodige firmware-updates kan uitvoeren.

De Ninebot F2 Pro E powered by Segway is verkrijgbaar voor € 599 op de website van Segway.

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!