Fietsproductie boomt in de EU

DoorMatthias Hautekiet

16 september 2023

De fietsproductie in de Europese Unie zit in de lift, zo blijkt uit cijfers van het statistiek bedrijf Eurostat. In 2022 werden in totaal 14,7 miljoen fietsen geproduceerd, een stijging van 10% in vergelijking met 2021.

Foto © Josh Bean

We zijn de afgelopen jaren allemaal massaal beginnen fietsen, althans zo blijkt uit de productiecijfers van fietsen in de EU. Vorig jaar werden er meer dan 14.7 miljoen fietsen in de Unie geproduceerd, dat zijn 10% meer fietsen dan in 2021. Bekijken we de afgelopen tien jaar, dan komen we uit op een stijging van 29% vergeleken met 2012. De grootste fietsen-producent is Portugal (2.7 miljoen), gevolgd door Roemenië (2.6 miljoen), Italië (2.5 miljoen) en Duitsland (1.7 miljoen). Voor België is er geen data beschikbaar.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!