MINI lanceert MINI E-Bike 1

DoorMatthias Hautekiet

26 september 2023

Na Audi, BMW, Porsche en nog zoveel andere automerken, waagt ook MINI zich op de E-Bike markt. In samenwerking met Franse E-Bike fabrikant Angell lanceert het de MINI E-Bike 1. Een lichtgewicht fiets met strakke looks en een hoop slimme technologie.

Foto’s © MINI

De MINI E-Bike 1 is vervaardigt uit lichtgewicht aluminium, gecombineerd met een voorvork uit carbon. Het frame komt in twee maten: S (rijders tussen 160 – 180 cm) en M (tussen 170 – 190 cm). Dankzij de lichte materialen wegen beide respectievelijk 17 kg en 17,5 kg. De aandrijving gebeurt door een 250 W-sterke elektromotor op de achteras. Het zadel en de handvatten zijn vervaardigd door Brooks England. Net zoals bij Veloretti en Specter en zoveel anderen beschikt deze fiets over een geïntegreerd display. Het 2,4″ grootte display met touchscreen geeft alle informatie weer die je nodig hebt voor je rit. Hier kan je ook de E-Bike instellen naar jouw wensen (ondersteuning en vermoedelijk ook cadans). Verder is de batterij uitneembaar en eenvoudig draagbaar met een gewicht van 2,2 kg. De MINI E-Bike 1 is gebaseerd op de Angell Cruiser en zal waarschijnlijk dus ook over knipperlichten en een 360 Wh batterij beschikken. De totale range komt zo uit op 50 km.

Voor de kleur kan je kiezen tussen Ocean Wave Green, dat verwijst naar de elektrificatie van MINI, en Vibrant Silver. Dat laatste kan dan weer gezien worden als verwijzing naar de rijke geschiedenis van het merk. In totaal worden er 1959 MINI E-Bike 1’s op de markt losgelaten. Dat aantal is niet toevallig gekozen, maar een verwijzing naar de eerste MINI in 1959. Elke E-Bike wordt met de hand vervaardigd in Frankrijk en zal € 3.490 kosten.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!