Nyck de Vries en Edoardo Mortara naar Mahindra

DoorMatthias Hautekiet

27 september 2023

Gisteren kondigde Mahindra het vertrek aan van Lucas di Grassi. Vandaag komt het team al met hun nieuwe line-up. Edoardo Mortara en Nyck de Vries zullen in het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap de kleuren van de Indische constructeur verdedigen.

Foto © Mahindra Racing

Als we eerlijk onze mening mogen geven, zijn we toch wel verrast van deze line-up. Edoardo Mortara heeft heel wat Formula E ervaring en weet zich op regelmatige basis te kwalificeren voor de duels. Dat hij nu de overstap maakt naar een team waar de start van het Gen3-tijdperk niet echt vlot loopt, is dan ook overwacht. Zeker als je weet dat hij een contract voor meerdere jaren heeft getekend. De keuze voor Nyck de Vries is dan weer minder schrikwekkend. De opties voor de Nederlander zijn behoorlijk beperkt nadat zijn F1-carrière abrupt werd beëindigd.

Ik ben verheugd Edo en Nyck te verwelkomen in de Mahindra Racing-familie. Als team beginnen we allemaal aan een avontuur om Mahindra Racing de komende jaren weer terug te brengen naar de top. Met hun snelheid en ervaring zullen Nyck en Edo een sleutelrol spelen in het bereiken van dat doel en ik weet dat iedereen erg gemotiveerd is om met hen samen te werken. Net zo belangrijk voor het team is dat de coureurs zin hebben in een langetermijnproject, waardoor ze perfect passen bij Mahindra Racing aan het begin van deze reis. We verwachten dat volgend jaar weer een jaar van ontwikkeling en vooruitgang zal zijn, en in een kampioenschap als Formule E is succes onmogelijk van de ene op de andere dag te behalen. Maar het aantrekken van Nyck en Edo, samen met nieuwe rekruten binnen het bredere team, legt een solide basis waarop we verder kunnen bouwen.

Frédéric Bertrand, CEO Mahindra Racing

Met deze line-up hoopt Mahindra duidelijk het tij te keren en opnieuw aan de top te komen. Lang moeten de rijders alvast niet wachten voor hun eerste rondjes in de Mahindra M9Electro. De pre-season tests gaan door van 23 tot en met 27 oktober in het Spaanse Valencia.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!