Aston Martin keert terug naar Le Mans in de hoogste klasse

DoorMatthias Hautekiet

4 oktober 2023

Na 12 jaar afwezigheid uit de topklasse van de WEC kondigt Aston Martin hun terugkomst aan. In 2025 neemt het iconische merk opnieuw deel aan de 24 Hours of Le Mans. Met de Aston Martin Valkyrie gaat het merk strijden voor de eerste plaats bij de Hypercars.

110 jaar na hun oprichting kondigt Aston Martin hun terugkeer in Le Mans aan. Voor hun eerste finisch van de 24-uren race, moeten we al terugkeren naar 1932. De constructeur werd toen vijfde met A.C. Bertelli en Maurice Harvey. Hun eerste overwinning behaalden ze in 1959 met de Amerikaan Carroll Shelby en de Brit Roy Salvadori in de iconische DBR1. De afgelopen 95 jaar stonden wonnen ze negentien keer in hun klasse.

Lawrence Stroll, uitvoerend voorzitter van Aston Martin Lagonda

Naast onze aanwezigheid in het FIA Formula 1® Wereldkampioenschap zal de terugkeer van Aston Martin naar de top van de enduranceracerij ons in staat stellen om een diepere band op te bouwen met onze klanten en onze gemeenschap, waarvan velen hun passie voor het merk hebben gevonden door ons succes in Le Mans in het verleden. Natuurlijk is de uitgebreide kennis die we via ons F1®-team opbouwen een bron van informatie die Aston Martin Performance Technologies kan gebruiken om de capaciteiten van de Valkyrie-raceauto in Le Mans, WEC en IMSA verder te verbeteren. Net zoals de kennis die we opdoen tijdens endurance wedstrijden direct wordt gebruikt in onze programma’s voor raceauto’s, waardoor de uiteindelijke prestaties van onze producten verder verbeteren. Ik wil Gabe Newell en Heart of Racing bedanken voor de samenwerking met Aston Martin in dit programma en ik kijk ernaar uit om met hem en het team samen te werken om succes te boeken in de grootste endurancerace die er is.

Samenwerking met Heart of Racing

Le Mans is niet de enige plek waar de Valkyrie binnenkort zijn opwachting maakt. Naast de Hypercar-klasse van het FIA WEC kampioenschap, zal Aston Martin ook deelnemen aan de Amerikaanse IMSA. Naast de hoofdstad van het Franse departement Sarthe komen ook Daytona en Sebring op de race-kalender staan. Hiervoor gaat het merk een samenwerking aan met hun endurance racing partner Heart of Racing.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!