BMW X2 binnenkort ook elektrisch

DoorMatthias Hautekiet

11 oktober 2023

Volgend jaar lanceert BMW een facelift van hun populaire X2. In lijn met hun plannen om het wagenpark snel te elektrificeren, komt er ook een volledig elektrische variant. Maak kennis met de nieuwe BMW iX2.

Foto’s © BMW

De lancering van de nieuwe X2 staat gepland voor maart 2024. Starten doet de Duitse autobouwer met iX2 XDrive30. Deze krijgt dezelfde specs als de huidige iX1. Ofwel, twee elektromotoren die samen 313 pk (494 Nm koppel) leveren. De wagen krijgt een accu van 64,8 kWh, waarmee je tussen de 417 en 449 km moet kunnen afleggen op een lading (WLTP). Om een zo groot mogelijk bereik uit deze toch wel kleine accu te persen, introduceert BMW ook adaptieve recuperatie en de MAX RANGE-functie. Daarnaast is de wagen ook compatibel om te laden via Plug & Charge.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!