Onderweg met de Veloretti Ace Two

DoorRedactie

15 oktober 2023
Veloretti Ace Two

Veloretti werd opgericht in 2012 door Ferry Zonder. Tien jaar later werd het bedrijf overgenomen door het Nederlandse PON dat u kent van onder meer Gazelle en Cannondale. Net zoals Cowboy en Vanmoof vist het merk in de ruime vijver van de Urban E-Bikes. Al staat design niet op de eerste plaats bij Veloretti. Ze willen een functionele en kwalitatieve fiets afleveren, de looks zijn mooi meegenomen. Na het eerdere succes van de Veloretti Ace en Ivy twee jaar geleden, kwam de Nederlandse fietsenbouwer in de lente van 2023 met een nieuw model. Het eerste onder de vlag van PON. Wij konden de nieuwe Veloretti Ace Two een hele zomer lang testen.

De Veloretti Two is beschikbaar in twee modellen: de Ace, het zogenaamde mannenmodel, en de Ivy met doorstapframe. Net zoals elke urban E-Bike ziet deze fiets er uitermate strak uit. Het won dan ook een prestigieuze Red Dot Award voor Product Design. De goedkopere materialen van het vorige model werden ingeruild voor betere en kwalitatieve materialen. We moeten alsook voldoende credits geven aan het geïntegreerde display. Deze is eenvoudig te bedienen dankzij de knoppen op het stuur en in alle weersomstandigheden afleesbaar en helder. Hier kun je onder meer je afgelegde afstand en bereik nakijken, of de GPS raadplegen. Met een van die knoppen op het stuur kan je ook de elektronische bel laten weerklinken. Ook aan de veiligheid werd gedacht met een tracking functie in de app en een noodknop.

Een krachtige E-Bike

Dat de Ace Two een krachtige E-Bike is, is een understatement. De combinatie van de Bafang 250 W middenmotor en automatische versnelling van Enviolo zorgen voor een soepele rijervaring. De motor met 65 Nm aan koppel beschikt over zowel een rotatie- als een krachtsensor. Hierdoor kan de fiets optimaal berekenen hoeveel hij moet ondersteunen en of de versnelling niet wat lager mag. De motor is trouwens ook verrassend stil, waardoor je kan genieten van een rustige fietstocht. Ook kan je via het ingebouwde display snel je cadans aanpassen, voor een meer ontspannen of sportieve rit.

Goede ondersteuning

Tijdens het fietsen heb je de keuze tussen 1, 2, 3, 4 en 5. Die laatste vijfde stand heet Superhero en dat mag je best letterlijk nemen. De Veloretti trekt dan bijna even snel op als een speed pedelec, al is de pret alweer gedaan op 27 km/u. Gelukkig beschikt deze E-Bike over goed bijtende MT200 Shimano remmen. De nodige energie wordt geleverd door een Samsung accu van 540 Wh. Dat is best weinig voor een accu die toch wel een grote omvang heeft. Volgens het merk zou je tussen de 60 en de 120 km moeten kunnen afleggen op één lading. In de praktijk is 50 km (in de derde ondersteuningsstand) haalbaar. Rijd je op de laagste stand, dan kan je ongeveer 70 km doorgaan. Wel moeten we je aanraden om ervoor te zorgen dat je steeds boven de 20% lading blijft in je accu. Anders gaat de fiets in een soort besparingsmodus, waardoor je quasi geen ondersteuning meer krijgt. Dik lastig, maar er zit een goede reden achter. Veloretti probeert ervoor te zorgen dat je nooit onder de 10% gaat. Dit kan namelijk de batterij beschadigen, waardoor je sneller dan gewenst bij de fietsenmaker staat.

Waar te koop?

De Veloretti Ace Two en Ivy Two zijn enkel online te koop bij het merk zelf. Wel kan je in bepaalde steden zoals Amsterdam, Den Haag en Berlijn de fiets testen. Tot voor kort kon je terecht in de Lynk & Co Club in Antwerpen, maar deze locatie lijkt van de kaart verdwenen te zijn. Voor onderhoud en herstelling kan je terecht bij elke fietsenmaker. Die kan gewoon aan je fiets werken dankzij de standaard onderdelen. Deze E-Bike is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Voor het Ace-model kan je kiezen tussen Matte Black, Graphite, Dune (zoals ons testmodel) en Jet Black. Bij het Ivy model heb je de keuze voor Pebble Grey als unieke kleur. Voor € 3.299 krijg je een Veloretti met staander. Een bagagedrager voor of achter of een mandje en een bijpassende helm kan je achteraf bijkopen.

Veloretti Ace Two

EV-olution.be

Veloretti Ace Two
Na het eerdere succes van de Veloretti Ace en Ivy twee jaar geleden, kwam de Nederlandse fietsenbouwer in de lente van 2023 met een nieuw model
Batterij / bereik
Connectiviteit
Design
Ondersteuning
Prijs-kwaliteitsverhouding
Service (onderhoud en herstelling)

Totaal

De Veloretti Ace Two is een mooie design stadsfiets met goede ondersteuning en een degelijke range.

4

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!