Da Costa en Wehrlein ook in 2024 bij Porsche

DoorMatthias Hautekiet

17 oktober 2023

Het TAG Heuer Porsche Formula E Team zal ook in 2024 hun driver line-up behouden. Voor het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap gaan António Félix da Costa en Pascal Wehrlein opnieuw de kleuren van het team verdedigen.

Foto © TAG Heuer Porsche

Porsche is ondertussen een oude bekende in het FE-kampioenschap. Het team gaat nu zijn vijfde seizoen in deze elektrische sport in en klimt traag maar gestaag naar de top. Afgelopen seizoen werd het team vierde bij de teams en tweede bij de constructeurs. Dat is hun hoogste plaats ooit in het klassement. De Duitse constructeur kende een vliegende start met de Gen3-wagen, maar wist in de tweede helft van het seizoen amper nog punten bijeen te krijgen. Werk aan de winkel dus om hun consistentie te verbeteren.

Het is dan niet verwonderlijk dat Porsche ervoor kiest om dezelfde rijders in hun Porsche 99X Electric te plaatsen. Met ook de sterke resultaten van klantenteam Andretti hoopt Porsche dit seizoen vooraan te kunnen meestrijden.

Pascal Wehrlein

“De test in Valencia is het startschot van het nieuwe seizoen. We zijn al weken bezig met de voorbereidingen en we hebben al stints gedaan in onze simulator. Ik weet zeker dat we nog meer vooruitgang hebben geboekt. Vorig seizoen hebben we veel geleerd en daar kunnen we nu op voortbouwen. Voor Valencia is het belangrijk om goed voorbereid te zijn, zodat we ons testprogramma zonder problemen kunnen uitvoeren en meer inzicht kunnen krijgen. Er zijn een paar kleine veranderingen voor het nieuwe seizoen. Valencia zal ons zeker helpen om die volledig te begrijpen. Daarna kunnen we aan de slag.”

António Félix da Costa

“Ik kijk enorm uit naar Valencia. De test is altijd cool omdat alle teams en coureurs er zijn. Dit geeft ons de kans om te laten zien waar we staan ten opzichte van de concurrentie, om te zien waar we al sterk zijn en waar we misschien nog wat verbeteringen moeten aanbrengen. De voorbereiding op seizoen 10 verloopt voor mij veel beter dan die van vorig seizoen. Vorig jaar was ik nieuw bij het team en moest ik wennen aan de auto. Deze keer gaat alles makkelijker. Ik heb de Formule E-pauze gebruikt om enduranceraces te rijden in de Porsche 963, tijd door te brengen met mijn familie en vrienden en mezelf mentaal en fysiek voor te bereiden op het nieuwe seizoen.”

De pre-season testen gaan volgende week van start. Het Circuit Ricardo Tormo in Valencia is van 24 tot 27 oktober de uitvalsbasis waar alle teams hun wagens zullen testen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!