NIO verlaat Formula E Wereldkampioenschap

DoorMatthias Hautekiet

20 oktober 2023

NIO 333 is niet meer. Na zeven seizoenen trekt het Chinese automerk zich als teamsponsor terug uit het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap. Het team zelf gaat verder als ERT Formula E Team.

Het ERT Formula E team strijd al mee in het kampioenschap sinds de allereerste race in Beijing. In 2014 startte het team als China Racing, maar halverwege het seizoen volgde een naamsverandering naar NEXTEV TCR. Autoconstructeur NIO treed in 2016 aan als teamsponsor en NEXTEV NIO was geboren. Het team wordt een jaar later omgedoopt tot NIO Formula E Racing. De toevoeging “333” volgt in 2019. Zeven seizoenen later scheiden de wegen tussen NIO en het Formula E Team wordt nu omgedoopt naar ERT Formula E Team.

Met trots onthullen we onze nieuwe identiteit als het ERT Formule E Team, een spannende stap in onze ontwikkeling. Als enige constructeur die op dit moment niet gebonden is aan een OEM, hebben we onze aandrijflijn en software onafhankelijk ontwikkeld, waardoor we ons in een unieke positie bevinden. Door gebruik te maken van wat we op het circuit hebben geleerd, kunnen we nu al vaststellen dat we veel te bieden hebben als het gaat om het verbeteren van de prestaties van elektrische voertuigen, niet alleen met betrekking tot de aandrijflijn, maar ook op het gebied van technische ondersteuning en oplossingen voor het hele voertuig. Het is een natuurlijke progressie voor ons om deze kennis verder te commercialiseren met de toenemende wereldwijde adoptie van EV’s, vooral omdat Formule E zo’n sterk platform biedt voor OEM’s en onze gesprekken met partners in deze arena zijn dan ook al ver gevorderd.

Alex Hui, Teambaas voor het ERT Formula E Team

Het team dat het Silverstone Race Circuit als thuisbasis kent, wil hun technologie en intellectuele eigendom gaan verkopen aan autobouwers om de groei naar milieuvriendelijke vervoersmiddelen te stimuleren.

In het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap zullen Sérgio Sette Câmara en Dan Ticktum strijden voor de punten.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!