Toyota stelt opnieuw twee elektrische concept cars voor

DoorMatthias Hautekiet

23 oktober 2023

Een week voor de Japan Mobility Show van start gaat, stelt Toyota al twee concept cars voor. Binnenkort kunnen we ons verwachten aan een elektrische Toyota Land Cruiser en EPU, de opvolger van de Hilux.

Na de teasers van de BEV-Supra en FT-3e eerder deze week, lost Toyota vandaag opnieuw meer elektrische wagens. De Japanse autobouwer gaat de komende jaren dus stevig inzetten op de elektrificatie van het merk. Het volgende model waar het merk mee uitpakt, is de Land Cruiser SE. Over de batterij en aandrijving lost het merk nog niets. Wel weten we dat deze EV met een lengte van 5,12m nog langer is dan de huidige Land Cruiser. De wagen moet dan ook plaats bieden aan zeven personen.

Toyota EPU, een elektrische Hilux?

Naast een elektrische SUV wil het merk ook een elektrische pick-up truck op de markt brengen. De Toyota EPU BEV lijkt op het eerste zicht wel wat weg te hebben van de Hilux, al is hij met een lengte van 5,07m een stukje kleiner. De wagen biedt plaats aan vijf personen dankzij een dubbele cabine.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!