Brand ontsiert eerste testdag in Valencia

DoorMatthias Hautekiet

24 oktober 2023

De eerste dag van de Formula E testweek in Valencia kende een abrupt einde. Tijdens de middagpauze brak er brand uit in de pitstraat, waarna alle verder actie van de dag werd geschrapt.

Foto © X / s1renTV

Op dit ogenblik is er nog veel onduidelijkheid over de oorzaak van brand. Wel weten we dat deze ontstond in de garagebox van William Advance Engineering (WAE), die de batterij levert. Volgens een bron dicht bij de organisatie zou de brand ontstaan zijn tijdens een inspectie van de batterij uit de wagen van Stoffel Vandoorne. Robert Shwartzman nam als rookie deel aan de ochtendsessie met de DS van Vandoorne, maar veroorzaakt een rode vlag toen hij stilviel op het circuit.

De brand was snel onder controle, maar de FIA besloot om alle verdere actie te schrappen. Later op de avond laat de organisatie weten dat ook de sessies op woensdag niet zullen doorgaan. Ten vroegste op donderdag zullen de FE-wagens opnieuw op het circuit worden gelaten.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!