Vandoorne: “We willen niet de speed kings van Valencia zijn, maar onze problemen oplossen.”

DoorMatthias Hautekiet

26 oktober 2023

Het DS Penske Formula E Team kijkt met gemengde gevoelens terug op het negende Formula E seizoen. Het team wist amper punten te scoren tijdens de eerste races en kende wat problemen doorheen het seizoen. Ook Stoffel Vandoorne blikt alvast vooruit en vertelt ons over het plan van aanpak voor het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap.

Vandoorne: “Ons grootste probleem was dat we te zelfverzekerd aan het seizoen zijn gestart. Tijdens de testweek in Valencia vorig jaar waren we heel erg snel. JEV en ik zetten beide een top drie tijd neer en we voelden ons goed bij de wagen. We zijn het doel van de pre-season test, de wagen leren kennen, uit het oog verloren. Tijdens onze eerste races werden we dan afgestraft omdat de standaard set-up van de wagen niet voldeed voor het type circuits en het gedrag van de banden. Daarnaast hadden we ook problemen met de rembalans, die ons het hele seizoen achtervolgd hebben”.

Daarom trekt het team dit jaar met een nieuw plan van aanpak naar Valencia. Ze hebben nu een specifiek testprogramma opgezet, waarmee ze hun gekende problemen willen aanpakken. “We willen niet de speed kings van Valencia zijn, maar problemen oplossen en onze wagen verbeteren”, aldus Stoffel. Het doel van het team is om bij de start van het seizoen in Mexico meteen vooraan mee te kunnen strijden voor punten.

In die zin is de keuze om met dezelfde line-up het tiende seizoen in te gaan niet bizar. Beide rijders kennen de wagen goed en hebben ook een gelijkaardige set-up. Zowel Stoffel als JEV voelen de wagen gelijkaardig aan en geven dezelfde opmerkingen. Dit maakt het voor de ingenieurs eenvoudiger om een oplossing te kunnen bieden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!