NIO werkt aan Europese dealernetwerk

DoorMatthias Hautekiet

30 oktober 2023

NIO bouwt een dealernetwerk op in verschillende Europese landen om de verkoop aan te zwengelen. Volgens het persbureau Reuters zoekt het merk hiervoor dealers in Frankrijk, Hongarije, Italië en Zwitserland. De zoektocht naar nieuwe verkooppunten moet de tegenvallende verkoop nieuw leven inblazen.

Aan de wagens van NIO zal het alvast niet liggen. Zo konden wij al de NIO ET7 uitgebreid testen. Het probleem is echter dat er amper NIO-verkooppunten te vinden zijn. In België is het merk nog niet te verkrijgen en moet je dus al over de grens gaan kijken. Zo is NIO in Nederland enkel nog maar verkrijgbaar in Utrecht of Rotterdam. Het probleem ligt dus niet zozeer bij de wagens, maar bij de moeilijke bereikbaarheid van een verkooppunt.

Hierbij stapt het merk dus af van zijn ‘direct sales’-strategie waarmee het naar Europa trok. Voor sommige merken, zoals Tesla, lijkt dit wel te werken, maar dus niet voor NIO. Met de zoektocht naar nieuwe dealers lijkt dus onvermijdbaar, wil het merk de aankoopdrempel verlagen en voet aan wal krijgen binnen de EU.

Wij vroegen NIO naar hun plannen voor de lancering in België, maar mochten nog geen reactie ontvangen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!