FEBIAC organiseert Automotive eMotion Summit

DoorMatthias Hautekiet

5 november 2023
Volkswagen booth at the Brussels Motor Show 2023 from 13 to 22 January 2023 - Brussels Expo - Heysel, Brussels, Belgium

Automobielorganisatie FEBIAC organiseert volgend jaar haar eerste Automotive eMotion Summit. Na het wegvallen van het Autosalon wil de organisatie zo de Belgische mobiliteitssector in de kijker zetten.

De summit gaat van 20 tot 22 februari 2024 door in de iconische Skyhall op Brussels Airport, met als onderwerp “Shaping Policies & Fleet Innovations”. Dit meerdaags event is vooral bedoeld voor de professionele (B2B) markt, media en beleidsmakers om hen kennis te laten maken met de toekomstvisie en technologische vooruitgang bij de Belgische invoerders van wagens en tweewielers.

Met het Belgische voorzitterschap van de Europese Raad en de verkiezingen in juni en oktober, wordt
2024 een cruciaal jaar, omdat dan de bakens van het beleid voor de komende jaren zullen uitgetekend
worden. Voor onze sector was het absoluut ondenkbaar om op zo’n belangrijk moment langs de zijlijn te
blijven staan. Meer dan ooit moeten we onze technologische ontwikkelingen, producten en diensten in de kijker zetten en een open debat aangaan met de politiek rond de noden die de vooruitgang naar een steeds duurzamere mobiliteit positief kunnen beïnvloeden.

Kris Gysels, Directeur Public Affairs bij FEBIAC

Dit unieke event wordt meegedragen door de diverse invoerders en automerken die ons land rijk is. Op de exacte invulling van de Automotive eMotion Summit is het nog even wachten, maar FEBIAC geeft alvast mee dat er zeer binnenkort meer details gegeven worden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!