SUPER73 lanceert elektrische loopfiets voor kinderen in Europa

DoorMatthias Hautekiet

7 november 2023

De Amerikaanse fietsenbouwer SUPER73, bekend van hun fat bikes, lanceert de K1D in Europa. Deze elektrische loopfiets is speciaal ontworpen voor kinderen en ziet er uit als een heuse crossmotor.

De SUPER73 K1D is een geschikt voor kinderen tussen vier en acht jaar. De opzet is om jonge kinderen opnieuw kennis te laten maken met de BMX en motorcrosscultuur uit de jaren 80. Deze hoog technologische fiets biedt regeneratief remmen als eerste aan bij kinderen. Op die manier kunnen kinderen één uur lang naar hartenlust crossen door de modder. Dankzij de verstelbare voetsteunen en verschillende stuuropties, groeit de fiets mee met het kind tot ongeveer acht jaar. Om niet meteen het grove geschut los te laten op de kinderen, werden drie verschillende leerstanden ingebouwd. Hiermee leren ze om te gaan met de kracht van deze loopfiets. De “Track Mode”, waarbij kinderen over het volledige vermogen beschikken, is afgeschermd voor de meer gevorderde rijder.

Op de prijs is het nog even wachten. Wel kunnen we al meegeven dat de SUPER73 K1D begin 2024 in het gamma komt en verkrijgbaar is in vier kleuren: Blu-Tan,Sriracha Red, Obsidian en Prickly Pink.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!