Onderweg met de Koga Pace B10

DoorRedactie

19 november 2023
Koga Pace B10

De Koga Pace B10, een indrukwekkende e-bike die ontworpen is voor de avontuurlijke fietser, staat centraal in onze recente test. Met zijn opvallende robuustheid en veelzijdige functies is deze e-bike meer dan alleen een vervoermiddel; het is een krachtige metgezel voor wie graag lange afstanden aflegt. In dit artikel duiken we dieper in op de opvallende kenmerken van de Koga Pace B10 en delen we onze bevindingen over deze tourer.

Robuustheid en comfort in één

De Koga Pace B10 imponeert met zijn solide kader, stevige voorvork, en krachtige hydraulische remmen (Formula Cura). Hoewel onze test e-bike geen vering had, is een geveerde voorvork optioneel beschikbaar voor degenen die extra comfort zoeken. De brede banden van de Pace B10 doen uitstekend hun werk om oneffenheden in het terrein glad te strijken, waardoor het een ideale keuze is voor veeleisende en wisselende fietsomgevingen. Gezien de prijs van deze e-bike is het jammer dat Koga gekozen heeft voor spatborden van plastic in plaats van een duurzamer aluminium, wat een meer hoogwaardige en kwalitatieve uitstraling zou hebben toegevoegd.

Krachtige aandrijving dankzij Bosch

Koga maakt gebruik van de best beschikbare onderdelen, vooral merkbaar in de keuze voor de elektromotor en batterij. In samenwerking met Bosch koos de fietsenbouwer voor de Performance Line CX (Smart) aandrijving, een topklasse e-bike systeem. Met een nominaal vermogen van 250 W en een piekvermogen tot 600 W biedt het smart-systeem ondersteuning in verschillende standen (Eco, Tour+, Sport en Turbo). De PowerTube-accu van 750Wh levert indrukwekkende prestaties met een bereik tot 240 km (eco) dankzij de efficiëntie van het Bosch smart-systeem. Wij reden regelmatig in de aangepaste sportstand en konden een afstand van 90 km op één lading fietsen. Door de aanwezigheid van de handige MRS-rail op de onderbuis kan het bereik nog vergroot worden met een externe batterij, alsook montage van een drinkbus of fietsslot.

Het Bosch Kiox 300 display en de Flow-applicatie bieden handige functies, waaronder een gebruiksvriendelijke gps en de mogelijkheid om de e-bike elektronisch te sluiten. De Pace B10 is uitgerust met een manuele Enviolo eentrapsversnelling. Met de draaihendel rechts op het stuur wordt de cadans bepaald. Wij zijn echter geen fan van dit manuele systemen en geven de voorkeur aan een naadloos werkende automatic. Dit zou standaard moeten zijn binnen deze prijsklasse en segment.

Beschikbaarheid en prijs

De Koga Pace B10 is beschikbaar voor € 5.599. Dit is weliswaar aan de prijzige kant, maar gezien de kwaliteit van de e-bike en de geavanceerde Bosch-aandrijving, toch te rechtvaardigen. Koga hanteert een verkoopmodel via lokale fietsenhandelaren, met meer dan 165 erkende verkooppunten in Vlaanderen. Door deze aanpak kunnen kopers rekenen op persoonlijk advies en service van geselecteerde Koga-dealers. Dit komt de aankoopervaring en servicekwaliteit zeker ten goede.

Kortom, de Koga Pace B10 is een degelijke e-bike, voorzien van de nieuwste Bosch-technologie. De prijs-kwaliteitverhouding is zeker oké, gezien de gebruikte materialen. Al neemt dat niet weg dat dit een dure e-bike is.

Koga Pace B10

EV-olution.be

Koga Pace B10
De Koga Pace B10, een indrukwekkende e-bike die ontworpen is voor de avontuurlijke fietser, staat centraal in onze recente test.
Batterij / bereik
Design
Ondersteuning
Prijs-kwaliteitsverhouding
Service (onderhoud en herstelling)

Totaal

De Koga Pace B10 is een degelijke e-bike, voorzien van de nieuwste Bosch-technologie. De prijs-kwaliteitverhouding is zeker oké, gezien de gebruikte materialen. Al neemt dat niet weg dat dit een dure e-bike is.

4.2

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!