Lotus lanceert snelladers tot 480 kW

DoorMatthias Hautekiet

28 november 2023

Lotus lanceert een eigen netwerk van snelladers. Op strategische locaties in Europa gaat het merk DC-laders installeren met een vermogen tot 450 kW.

Lotus is een synoniem voor leuke sportwagens. In het kader van de snelle elektrificatie van ons continent zet het merk dan ook alles op alles om sportieve EV’s te bouwen. Zo staat de Lotus Eletre R in de top tien van de snelst accelererende elektrische wagens. Met een batterij van 109 kW (bruikbaar) staat hij zelfs in de top drie. Dankzij het 800 V platform dan de Eletre opladen aan een maximaal laadvermogen van 350 kW. Zo laad je in twintig minuten al van 20% naar 80%.

In navolging van Mercedes-Benz en Porsche gaat nu ook Lotus een eigen laadnetwerk openen. Wereldwijd zal het merk op strategische plaatsen snelladers plaatsen. Hoewel de vermogenslimiet voor de meeste EV’s op 350 kW ligt, gaat Lotus 450 kW DC-laders plaatsten. Op die manier wil de autofabrikant zichzelf voorbereiden op toekomstige modellen die nog sneller zullen laden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!