Audi start productie elektromotoren voor PPE-platform

DoorMatthias Hautekiet

2 december 2023

In het Hongaarse Györ is Audi gestart met de bouw van elektromotoren voor het nieuwe Premium Plaform Electric (PPE). Hiermee start voor het merk een nieuw hoofdstuk in de motorenbouw. De elektromotoren zullen in de eerste plaats gebruikt worden voor de nieuwe Audi Q6 e-tron.

Om de elektromotoren voor het PPE-platform te kunnen assembleren heeft Audi drie nieuwe productielijnen geïnstalleerd. Alleen al voor de assemblage van de assen zijn 190 afzonderlijke stappen nodig. Bij de productie zijn ongeveer 700 werknemers betrokken. Wat de serieproductie betreft, bouwt Győr in drie ploegen dagelijks tot 2.000 elektromotoren voor PPE-modellen voor Audi en Porsche. Vergeleken met de vroegere assemblage van e-motoren is de verticale productieactiviteit nog verder verruimd. “De productiestart in Győr markeert een belangrijke mijlpaal in de aanloop naar de productie van de Audi Q6 e-tron”, zegt Audi-bestuurslid voor productie en logistiek Gerd Walker.

Co2-neutrale productie

Audi maakt handig gebruik van de transitie naar elektromobiliteit om het wereldwijde productienetwerk ingrijpend te transformeren en heeft met de 360factory een duidelijke visie op de productie van de toekomst. Daarbij volgt Audi een allesomvattende, duurzame aanpak en moderniseert, digitaliseert en transformeert het zijn bestaande fabrieken. Sinds 2020 produceert Győr CO2-neutraal dankzij het grootste zonnepalendak in Europa en is de site de grootste verbruiker van industriële geothermische energie in Hongarije. Audi vervoert de elektromotoren voor de PPE-modellen ook CO2-neutraal van Győr naar Ingolstadt, met het transport- en logistiekbedrijf DB Cargo.

(persbericht)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!