Alfa Romeo Milano: eerste EV van Italiaanse constructeur

DoorMatthias Hautekiet

14 december 2023
Aankondiging Alfa Romeo Milano

Na lang speculeren is het zo ver. Alfa Romeo krijgt als een van de laatste in Europa verkrijgbare automerk van Stellantis een elektrische wagen in het gamma. De Alfa Romeo Milano is een compacte cross-over die begin 2024 aan het grote publiek wordt voorgesteld.

De Alfa Romeo Milano is de eerste elektrische telg in de Alfa Romeo familie. De naam is niet toevallig gekozen, maar is een eerbetoon aan de roots van de constructeur. Deze EV staat op het STLA Small (voormalig eCMP) – platform van Stellantis. Deze kennen we ondertussen al van de Jeep Avenger en de Fiat 600e. Veel meer details geeft Alfa Romeo nog niet vrij. Wel kunnen we al met zekerheid zeggen dat de wagen een batterij van 54 kWh krijgt en over een elektromotor van 156 pk zal beschikken. Stellantis hint daarnaast ook nog op een variant met een krachtige vierwielaandrijving. De Alfa Romeo Milano wordt in april 2024 aan het grote publiek voorgesteld. De eerste leveringen worden verwacht na de zomer.

Met de komst van Milano in 2024 voltooit Alfa Romeo een line-up die niet alleen aan de wensen van al onze fans kan voldoen. Milano wil symbolisch een ‘Welkom terug’ zijn voor alle alfisten, eigenaars van Giulietta en Mito, die ernaar uitkeken om hun liefde voor Alfa Romeo te bevestigen; en een ‘Welkom’ voor al degenen die op zoek zijn naar een unieke sportieve ervaring in dit segment en naar de kenmerkende schoonheid van Italiaans design. Milano is de eerste mijlpaal in het transitieproces van het merk naar elektrisch rijden en heeft net als Tonale de belangrijke taak om de aanwezigheid van Alfa Romeo wereldwijd verder te versterken.

Jean Philippe Imparato, CEO Alfa Romeo

Elektrische Giulia

De Alfa Romeo Milano is niet de enige grote aankondiging van het merk. De Italiaanse autoproducent plant al een elektrische opvolger van de Giulia en een nieuwe wagen in het B-segment. De eerste wagen die enkel in een elektrische variant wordt aangeboden verschijnt in 2025. Daarnaast is het merk best ambitieus. Vanaf 2027 zal elke wagen die van de band rolt volledig elektrisch zijn. Wagens met een (hybride-) verbrandingsmotor verdwijnen dan volledig uit de showroom.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!