Maxus eUNIQ6: een elektrische SUV met een competitief prijskaartje

DoorMatthias Hautekiet

18 december 2023
Maxus eUNIQ6

Maxus, onderdeel van het Chinese SAIC, komt met een elektrische SUV naar België. Vanaf januari 2024 is de Maxus eUNIQ6 verkrijgbaar. Deze grote SUV belooft een bereik van 354 km (WLTP) en een prijs onder de 40.000 euro.

De Maxus eUNIQ6 is met een lengte van 4,7 meter geen kleine wagen te noemen. Hij kan dus moeiteloos vijf personen vervoeren. Dankzij de ruime koffer van 754 liter kan ook hun bagage mee. De wagen beschikt over een enkele elektromotor op de vooras met een vermogen van 130 kW (177 pk) en 310 Nm koppel. Opvallend snel is de eUNIQ6 niet, zeker niet als we vergelijken met een traditionele verbrandingsmotor. De acceleratie van 0 naar 100 km/u duurt zo’n 10,5 seconden, wat veel is voor een wagen van nog geen twee ton. Zijn energie haalt de Maxus dan weer uit een lithium-ion batterij van 70 kWh. Het gemiddeld verbruik ligt op 21 kWh, waardoor je volgens de WLTP-norm een bereik van 354 kilometer moet kunnen halen. AC-laden is mogelijk aan maximaal 6,6 kW. Bij snelladen (DC) piekt de wagen op 120 kW, waardoor het 35 minuten duurt om van 30% naar 80% bij te laden. Opvallend is vooral de prijs. De wagen is al verkrijgbaar voor € 39.990, waardoor hij dus in aanmerking komt voor de Vlaamse aankooppremie van € 5.000. De enige optie die je op de wagen kan kiezen, is een zilveren lak. Wel betaal je dan € 800 extra, waardoor je de premie voorbij moet laten gaan. De orderboekjes worden geopend de loop van januari 2024. De eerste levering moeten nog voor de zomer plaatsvinden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!