Volkswagen ID.3 en ID.4 nu onder de grens van € 40.000

DoorMatthias Hautekiet

18 december 2023
De elektrische Volkswagen ID.3

Volkswagen heeft in België de prijzen van de ID.3 en ID.4 verlaagd. Sinds vijftien december zijn er twee nieuwe uitrustingsniveaus voor beide modellen, waardoor ze voor het eerst onder de € 40.000 duiken.

De VW ID.3 is vanaf nu verkrijgbaar in Pro Performance uitrusting. Ook al is het een iets kalere uitvoering, kopers zullen technisch niet op hun honger blijven zitten. Deze basis-samenstelling beschikt over een batterij van 58 kWh en kan snelladen tot 120 kW. Als extra voordeel wordt de garantie verlengd naar 5 jaar. Daarnaast volgen er nog extra kortingen op de aankoop en installatie van een EDI-laadpaal en geeft Volkswagen een overnamepremie van € 500 bovenop de werkelijke waarde van uw oude wagen.

Maar we gaan, begin 2024, nog een stap verder. Hoewel er geen autosalon zal plaatsvinden, zullen wij tijdens de klassieke “salonperiode” aan het begin van het jaar uiterst scherpe nettoprijzen hanteren. Daarmee zal de basisprijs voor de ID.3, na alle kortingen, uitkomen op €37.990, inclusief btw. Met de premie van de Vlaamse Overheid zouden we dus op een ID.3 komen voor €32.990

Gert Van Leeuw, directeur Volkswagen Import

ID.4 Pure Limited Edition

Daarnaast biedt Volkswagen ook een limited edition van de ID.4 aan. 200 gelukkigen kunnen de Pure Limited Edition, gebaseerd op de Pro business-versie, aanschaffen voor een prijs van € 39.649. Na aftrek van de aankooppremie, betaal je nog € 34.649 voor een degelijke gezinswagen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!