NIO breidt Europees gamma uit: maak kennis met Alps en Firefly

DoorMatthias Hautekiet

19 december 2023
NIO EL7 voor het STRAAT Museum in Amsterdam, Nederland

De Chinese autofabrikant Nio zet stappen om zijn positie op de Europese markt te versterken door de introductie van twee nieuwe merken, Alps en Firefly. Deze toevoegingen aan het portfolio beloven meer keuze en toegankelijkheid in elektrische voertuigen voor een breder publiek.

In 2021 zette Nio zijn eerste stappen in Europa, maar de weg naar marktleiderschap blijkt uitdagender dan gedacht, vooral met de prijzenoorlog die Tesla heeft ontketend. Om een competitiever aanbod te creëren, onthult Nio nu zijn plannen voor twee nieuwe dochtermerken: Alps, gepland voor 2024, en Firefly, gepland voor 2025.

Twee modellen: Alps & Firefly

Firefly is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor de Europese markt. Het merk zal streven naar betaalbare en compacte modellen, gericht op gezinnen en concurrenten zoals Volkswagen, BYD, Renault, en anderen in het segment van elektrische hatchbacks met een prijs rond de 25.000 euro.

Alps positioneert zichzelf tussen Nio en Firefly in. Het mikt op een breder publiek en wil de directe concurrentie aangaan met Tesla’s Model Y en Model 3. Met prijsklassen tussen 25.500 euro en 38.500 euro in China, plant Alps zijn Europese debuut in het derde kwartaal van 2024.

Het bestaande Europese gamma van Nio omvat momenteel modellen zoals de ET5, ET7 sedans, ET5 Touring estate, EL6 en EL7 SUV’s, gepositioneerd in landen zoals Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Nederland en Zweden, met prijzen variërend van € 50.000 tot € 91.000.

Deze strategische zet van Nio weerspiegelt niet alleen de groeiende competitie op de markt voor elektrische voertuigen, maar ook de ambitie om elektrisch rijden toegankelijker te maken voor een divers publiek in Europa.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!