Nieuwe Porsche Taycan stoot Tesla Model S Plaid van de troon

DoorMatthias Hautekiet

2 januari 2024
2024 Porsche Taycan on the Nürgburgring.

Vandaag is de Tesla Model S Plaid de tweede snelste productie-EV ter wereld. Daar komt dit jaar verandering in. Porsche komt over enkele maanden namelijk met een facelift van hun Taycan en zal hiermee de plaats van Tesla overnemen. Veel details zijn er nog niet bekend. Wel heeft de sportwagenbouwer al een succesvolle test op de Nürburgring afgelegd.

De vernieuwde Porsche Taycan krijgt een stevige upgrade “onder de motorkap”. Vandaag heeft de krachtigste versie, de Porsche Taycan Turbo S, al een vermogen van 761 pk. In maart 2024 volgt de eerste facelift van de Taycan en daarbij hoort een nieuwe, nog krachtigere versie. De Tesla Model S Plaid heeft nu 1.020 pk, maar de vernieuwde Porsche Taycan zou aardig in de buurt komen, met een vermogen van ruim 1.000 pk. Echt veel details over de motorisatie zijn er nog niet. Naar alle waarschijnlijkheid zal de wagen, net als de Tesla Model S Plaid beschikken over drie elektromotoren die het vermogen moeten leveren.

Wel heeft Porsche de vernieuwd Taycan al op een rondje rond de Nürburgring gestuurd. Ontwikkelingsrijder Lars Kern zette op de Nordschleife een tijd van 7:07.55 neer. Dat is bijna 27 seconden sneller dan de huidige Porsche Taycan Turbo S of 18 seconden sneller dan de Tesla Model S Plaid (7:25.231). Enkel de Rimac Nivera doet nog beter met een tijd van 7 minuten, 25 seconden en 231 seconden.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!