Samsung en Hyundai slaan de handen ineen voor een slimme toekomst met SmartThings

DoorMatthias Hautekiet

6 januari 2024

Samsung kondigt aan dat het software gaat maken voor auto’s. De Koreaanse smartphonebouwer heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met Hyundai en KIA. Na Android Auto en Apple Carplay zul je binnenkort ook Samsung SmartThings terugvinden in de elektrische wagens van beide merken.

SmartThings is geen onbekende voor wie een smartphone of ander toestel van Samsung bezit. Via de app kun je verschillende huishoudelijke apparaten of lichten bedienen via je telefoon. Vergelijk het met Google Home of Tuya Smart. Wel uniek is dat twee automerken, Hyundai en KIA, binnenkort SmartThings zullen integreren in het infotainmentsysteem van hun wagens. Op die manier wil Samsung inspelen op de ‘levensstijl van de toekomst’. Er zullen dus heel wat slimme functies in de IONIQ 5 of KIA EV6 komen.

Hyundai en Samsung maken je huis en auto slimmer

De Hyundai Motor Group, eigenaar van onder meer Hyundai en KIA, gaat nu intensief samenwerken met Samsung. Zo zul je vanuit je huis bijvoorbeeld de airco al opzetten via je smartphone, smart-tv of slimme speaker. Omgekeerd zou hetzelfde opgaan. Vanuit je wagen kun je dan de verwarming al opzetten of het licht in de keuken nog uitschakelen. Daarnaast komen er ook diverse modussen. Zo kun je bijvoorbeeld via een ‘Away Mode’ diverse taken in je huis (de)-activeren. Denk maar aan de verwarming en lichten uitschakelen en de robotstofzuiger opzetten bij het wegrijden. Tenslotte zou je ook het batterijpercentage van je EV kunnen raadplegen via SmartThings.

Automatiseren

Een bijkomend voordeel van Samsung SmartThings in je Hyundai en KIA is automatisatie. Vandaag kun je al diverse routines instellen in de Samsung SmartThings-app. Wanneer je wekker afloopt, kun je automatisch je gordijnen laten openen, de lichten in de badkamer aanzetten en de koffiemachine laten lopen. Binnenkort hoort daar ook het voorverwarmen van je elektrische wagen bij. In de eerste plaats zullen deze functies enkel beschikbaar zijn in Zuid-Korea waar alle drie de bedrijven hun thuisbasis hebben. Het is echter niet ondenkbaar dat de connectie snel wereldwijd wordt uitgerold.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!