Segway lanceert off-road e-bikes

DoorMatthias Hautekiet

11 januari 2024
Segway Xafari

Segway is in onze regio vooral bekend om zijn elektrische scooters en e-steps. Daar komt binnenkort een nieuw voortuig voor micromobiliteit bij. Segway heeft tijdens CES namelijk aangekondigd dat ze twee e-bikes op de markt brengen: de Segway Xafari en Segway Xyber. Nuja over die laatst kun je eigenlijk enkel oordelen dat het een elektrisch brommertje is, en geen fiets.

De Segway Xafari is de nieuwe sportieve e-bike van het merk. Dankzij een stevig frame en een zet brede all-terain banden is deze fiets meer dan geschikt om het bos op te zoeken. Deze speed pedelec lookalike krijgt een uitneembare batterij van 913 Wh. Een krachtige “slimme motor” van 750 W (80 Nm) moet voor de nodige ondersteuning zorgen.

Is het een fiets of een brommer

De tweede e-bike die Segway uitbrengt, is de Segway Xyber. Nuja, een e-bike kun je dit niet noemen. Deze elektrische bromfiets haalt een snelheid van 32 km/u. Die snelheid bereikt hij dankzij krachtige 175 Nm motor in amper 2,5 seconden. Het frame is groot genoeg om twee batterij te huisvesten, met een totale capaciteit van 2.880 Wh. Het totale bereik zou op zo’n 150 kilometer liggen.

Verder krijgen beide voertuigen een nieuw ontwikkelde alles-in-één cockpit. Deze doet zelfs een beetje denken aan de cockpit van Specter. Tal van slimme functies, zoals het in- en uitschakeling van de lichten, adaptieve trapondersteuning en automatisch sluiten bij het parkeren, maken deze ‘e-bikes’ klaar voor de toekomst. Om fietsdieven af te schrikken, worden een gps-tracker en op locatie gebaseerde alarmen toegevoegd.

We zijn blij met de lancering van onze Segway Xafari en Segway Xyber. Ze betekenen een grote stap voorwaarts in de innovatie van elektrische fietsen. Deze e-bikes belichamen Segway’s toewijding om vooruitstrevende technologie en ongeëvenaarde prestaties te leveren aan onze rijders. Met aanpasbare functies, opmerkelijke stabiliteit en geavanceerde connectiviteit, herdefiniëren deze fietsen wat mogelijk is voor off-road avonturen.

Alan Zhao, Segway E-Bike Division General Manager.

Of beide modellen ook naar Europa komen is nog maar de vraag. Om deze als Segway Xafari als normale e-bike te kunnen verkopen, moeten ze sowieso een snelheidslimiet van 25 km/u implementeren. Voor de Segway Xyber lijkt het een uitgemaakte zaak. Dit is geen e-bike, maar een e-brommer. De kans dat we deze dus zullen zien is zo goed als onbestaand.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!