2024 Mexico E-Prix: Evans snelste tijdens FP2, Vandoorne vijfde

DoorMatthias Hautekiet

13 januari 2024
Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) tijdens de eerste vrije training van de 2024 Mexico City E-Prix © Formula E

Mitch Evans (Jaguar) zette de snelste tijd neer tijdens de tweede vrije training voor de Mexico E-Prix. Hij wordt gevolgd door Maximilian Günther (Maserati) op twee en Robin Frijns (Envision) op drie. Stoffel Vandoorne (DS) zet de vijfde tijd neer.

Foto © Formula E

De tweede vrije training verliep een stuk rustiger dan die van een dag gisteren. Gezien het vroege uur in Mexico City zijn de temperaturen een stuk lager. De rijders zoeken daarom de limieten van hun wagens op, om toch een beetje grip te krijgen op het koude track. Veel rijders schoten echter toch door, al kwamen de meesten er zonder veel kleerscheuren van af. De sessie kon volledig uitgereden worden, zonder noemenswaardige incidenten.

Mitch Evans zette de snelste tijd (1:13:606) neer in zijn Jaguar. Deze tijd is echter bijna twee tienden lager dan die tijdens FP2 vorig seizoen. Robin Frijns (1:13.670) lag lange tijd op plaats twee, maar Günther (1:13.738) wist zijn tijd nog te verbeteren vlak voor het vallen van de finishvlag en duwt Frijns zo naar de derde stek. Stoffel Vandoorne lag dan weer lange tijd op plaats 4 met een mooie tijd van 1:13.874, ware het niet dat Nick Cassidy (Jaguar – 1:13.818) in de laatste rond stevig wist door te trappen.

Daar zijn de eerste gridstraffen

Na afloop van de eerste vrije training gisteren, deelde de FIA al enkele gridstraffen uit. Stoffel Vandoorne (DS), Mitch Evans (Jaguar) en Nick Cassidy (Jaguar) moeten tijdens de race later vandaag een plaatsje achteruit. Het trio is tijdens de rode vlag wel de pitstraat ingereden, maar bleef wachten voor de garage. Gezien het sportief reglement voorschrijft dat alle wagens in hun garage moeten parkeren, oordeelde de FIA dat ze een gridstraf verdienen.

Om 16u40 starten de kwalificaties voor de 2024 Mexico E-Prix. De race zelf start iets na 21 uur deze avond.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!