Vandoorne en Vergne kijken positief terug op Mexico E-Prix

DoorMatthias Hautekiet

14 januari 2024
Jean-Eric Vergne (DS Penske Formula E Team) tijdens de 2024 Mexico City E-Prix op zaterdag 13 januari 2024.

Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne kijken positief terug op de Mexico E-Prix van gisteren. Beide DS-rijders wisten punten te scoren, met Vergne op plaats zes en Stoffel op plaats acht. Het team staat nu op een gedeelde vierde plaats met Maserati. Beide rijders blikken kort terug op hun race.

Foto © DS Performance

Stoffel Vandoorne:

Voor de eerste race van dit nieuwe seizoen vond ik het nog niet zo slecht. Er zijn een paar veranderingen binnen het team geweest en vanuit mijn oogpunt was het de eerste keer dat ik met mijn nieuwe ingenieur werkte. Het belangrijkste was om een goed weekend te hebben zonder grote fouten, en dat hebben we gedaan. Het team eindigde met twee wagens in de punten, wat de vooruitgang sinds vorig jaar laat zien. Maar wat me echt blij maakt, is het potentieel van de auto en het team te zien. Het is duidelijk dat we betere resultaten willen behalen dan vandaag, maar we hebben alle middelen tot onze beschikking om dat te doen.

Jean-Éric Vergne:

“In het algemeen ben ik erg tevreden met het prestatieniveau dat we hebben laten zien en het was duidelijk een goede verbetering ten opzichte van het begin van vorig seizoen. Het is jammer dat een paar details me ervan weerhielden om het beter te doen in de kwalificatie, want ik had echt een goed racetempo. Aan het einde van de race was ik aanzienlijk sneller dan Mitch Evans, maar het was onmogelijk om hem te passeren, omdat de grip vanaf de racelijn erg beperkt was. Niettemin hebben we vier plaatsen gewonnen door goed gebruik te maken van de strategie en de aanvalsmodi waardoor we qua racetempo een van de meest competitieve auto’s hadden. Het is ook duidelijk te zien dat er een heel goed gevoel heerst binnen het team. Dat is allemaal erg positief en het is een goed voorteken voor de toekomst. Het doel in Diriyah zal zijn om het beter te doen in de kwalificatie, maar met het harde werken binnen het team en de huidige dynamiek heb ik er alle vertrouwen in.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!