Fastned lanceert eerste 400 kW laadpaal in België

DoorMatthias Hautekiet

15 januari 2024
400 kW snellade van Fastned op de carpoolparking Den Haan in Zoersel © Zoersel

Fastned, bekend van zijn vele snelladers in Europa, heeft hun eerste 400 kW geopend in België. De nieuwe fast charger staat op de carpoolparking Den Haan in Zoersel. Hiermee start voor het Europese snellaadbedrijf een nieuw hoofdstuk in ons land.

Foto © Fastned

Goed nieuws voor wie regelmatig pendelt tussen Eindhoven en Antwerpen. Sinds deze week is op de carpoolparking Den Haan in Zoersel een nieuw snellaadstation van Fastned geopend. Vlak bij afrit 20 van de E34 vind je nu zes laadpunten terug. Dit 25ste laadstation van Fastned in ons land is meteen ook de eerste waar laden tot 400 kW mogelijk is. Dat alles met stroom die afkomstig van zon- en windenergie.

Op dit moment zijn er natuurlijk nog geen elektrische wagens die aan zo’n vermogen kunnen laden. Al zullen deze niet lang meer op zich laten wachten. Het merk dat daar het dichtst bij in de buurt komt is Lotus. Hun Lotus Eletr R kan namelijk opladen aan een vermogen van 350 kW. Dankzij de verdere evoluties binnen de batterij-industrie en betere 800 V-platformen zullen meerdere merken hen onwaarschijnlijk volgen. Het laadnetwerk kan er dus maar beter klaar voor zijn.

400.000 extra laadpunten in de app

Daarnaast heeft Fastned een vorige week een grote update van hun app. De interactieve kaart in de app toont nu niet alleen de laadpalen in eigen beheer, maar ook die van verschillende andere aanbieders. Zo heb jij al EV-rijder toegang tot meer dan 150.000 extra laadlocaties. De laadpalenaanbieder toont naast snelle DC-laders ook tragere AC-laders bij jou in de buurt. Alles opgeteld vind je zo meer dan 400.000 laadpunten terug. Gebruikers uit 50 landen kunnen gebruik vaken van de update. Een laadsessie starten bij andere aanbieder vanuit de Fastned-app is vooralsnog niet mogelijk.

Het idee voor de update van de Fastned-app is niet ontstaan in een directiekamer; het komt van de gebruikers van de app zelf, onze community van EV-rijders. Van onze klanten horen wij hoe overweldigend het aanbod van verschillende apps op hun telefoon is. We willen laden zo eenvoudig mogelijk maken. Na eerst ondersteuning via Apple Carplay en Android Auto toegevoegd te hebben, is het openstellen van onze app voor laders van andere aanbieders de volgende grote stap in het waarmaken van onze belofte. We willen het voor EV-rijders makkelijker maken door alle informatie te combineren in één gebruiksvriendelijke app.

Robin Wouters, Director Product & Engineering at Fastned

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!