Dakar Rally: Loeb loopt verder in op Carlos Sainz

DoorMatthias Hautekiet

17 januari 2024
Carlos Sainz (ESP) and Cruz Lucas (ESP) for Team Audi Sport races during stage 10 of Dakar Rally 2024 from AL ULA to AL ULA, Saudi Arabia on January 17, 2024. // Red Bull Content Pool //

Deze 46ste editie van de Dakar Rally is ongelooflijk spannend. Na tien etappes gereden te hebben, is het verschil tussen leider Carlos Sainz (Team Audi Sport) en Sébastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme) geslonken tot 13 minuten en 22 seconden.

Foto © Red Bull Content Pool

De tiende etappe van de 2024 Dakar Rally was een speciale. Carlos Sainz en Sébastien Loeb, beide in de running om deze editie te winnen, eindigden beiden buiten de top tien. Loeb had al te kampen met problemen nog voor de etappe goed en wel was begonnen. De Fransman stond al stil op de openbare weg voor de aanvang van de proef, maar wist toch nog op tijd aan zijn wedstrijd te beginnen. Daarna hadden beide wagens te kampen met enkele lekke banden tijdens de proef. Loeb kon zijn banden wisselen zonder hulp van buitenaf, maar voor Team Audi Sport was deze tiende etappe een echte teamprestatie. Sainz had namelijk 3 lekke banden en zou dus moeten wachten op de supporttruck. Maar doordat de Audi-rijder gebruik kon maken van enkele banden van teamgenoot Ekström wist hij de vertraging te beperken.

Vandaag was iets gecompliceerder dan we hadden verwacht. Veel rijders kregen lekke banden. We hadden al snel twee lekke banden, dus daarom waren we niet zo snel. Aan het eind arriveerde Mattias (Ekström) bij Carlos (Sainz) omdat die drie lekke banden had en gaf hij Carlos een paar wielen. Zonder deze wielen zou het zeker lang wachten zijn op de vrachtwagen. Daarom is het goed om drie auto’s in de race te hebben.

Stéphane Peterhansel

Guerlain Chichert (Toyota – Overdrive Racing) won de tiende etappe van de 2024 Dakar Rally. Peterhansel werd vijftiende (+17′ 13″), gevolgd voor Loeb (+17′ 37″) op plaats zestien. Carlos Sainz finisht als 25ste, maar behoudt nog een kleine voorsprong van 13 minuten en 22 seconden op Loeb in het algemeen klassement.

Morgen wordt de elfde en voorlaatste etappe van deze editie verreden. De wedstrijd loopt over een afstand van 480 kilometer tussen Al’Ula en Yanbu. Het overgrote deel van het parcours wordt verreden op ruig terrein met veel stenen. Een ideale mix om het veld om de wedstrijd aan de top nog spannender te maken.

Tenslotte willen we nog even herhalen dat u gedurende de hele 2024 Dakar Rally kans maakt om een Lego® Technic Audi RS Q e-tron te winnen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!